ΑΘΗΝΑ
13:37
|
03.05.2024
Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, σκοπός της επικοινωνίας ήταν «η εφαρμογή των συμφωνηθέντων» μεταξύ Ελλάδας-Ουκρανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πραγματοποιήθηκε σήμερα, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος ο Ουκρανός πρόεδρος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σκοπός της επικοινωνίας ήταν «η εφαρμογή των συμφωνηθέντων» μεταξύ Ελλάδας-Ουκρανίας, αλλά και η ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού για τις τελευταίες εξελίξεις επί του εδάφους.

«Μίλησα με τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την εφαρμογή της συμφωνίας μας που επιτεύχθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και για τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας», έγραψε στην ανάρτησή του ο Ουκρανός πρόεδρος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ρωσική επίθεση στο λιμάνι της Οδησσού, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Στις 6 Μαρτίου στην Οδησσό, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης μπόρεσε να δει από πρώτο χέρι τη σημασία της αξιόπιστης αεράμυνας. Επιπλέον, τον ενημέρωσα για το ρωσικό χτύπημα στο Κίεβο σήμερα το πρωί. Συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας με βάση τη Διακήρυξη του Βίλνιους της G7», καταλήγει.

Στην επικοινωνία του με τον Ζελένσκι αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του, στην οποία επανέλαβε την στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του από τις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, όπου συζητείται ο πόλεμος στην Ουκρανία: «Συνομίλησα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εν όψει των σημερινών συζητήσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ουκρανία. Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να υποστηρίζει την Ουκρανία. Η πρόσφατη επίσκεψη μου στην Ουκρανία υπογράμμισε ακόμη περισσότερο την επείγουσα ανάγκη της αναβάθμισης της βοήθειας μας. Χαίρομαι, επίσης, γιατί διαπιστώνω ότι η Ουκρανία κάνει σταθερή πρόοδο σχετικά με την υποψηφιότητα της ως κράτος-μέλος της Ένωσης».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΗΕ: Θα χρειαστούν 80 χρόνια για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Κίνα: Εκτοξεύτηκε το διαστημόπλοιο Chang’e 6 με προορισμό τη Σελήνη

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα