ΑΘΗΝΑ
08:51
|
27.04.2024
Ο στρατός απειλεί να τινάξει στον αέρα το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας εάν δεν το εκκενώσουν άμεσα χιλιάδες εκτοπισμένοι άμαχοι, ασθενείς και γιατροί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πλήρη εκκένωση του νοσοκομείου Al Shifa της πόλης της Γάζας διέταξε σήμερα το απόγευμα ο ισραηλινός στρατός απαιτώντας από τραυματίες, ασθενείς και πλήθος χιλιάδων εκτοπισμένων αμάχων που παραμένει στις εγκαταστάσεις να το εγκαταλείψουν. Σε αντίθετη περίπτωση, απείλησε να τινάξει στον αέρα όλο το νοσοκομείο, που είναι το μεγαλύτερο της περιοχής…

Το νοσοκομείο al Shifa που είναι (για μία ακόμη φορά) υπό στενή πολιορκία για τέταρτη ημέρα σήμερα,  έχει μείνει δίχως νερό, τρόφιμα και ανεφοδιασμό σε ιατροφαρμακευτικά αναλώσιμα.Αυτές τις τέσσερις μέρες, ο ισραηλινός στρατός τρομοκρατεί με επιθέσεις χιλιάδες παγιδευμένους ανθρώπους. Σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει και αυτή την επίθεση σε νοσοκομείο (που είναι κραυγαλέο έγκλημα πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο), ο στρατός ανακοίνωσε πως συνέλαβε 650 «τρομοκράτες» μέσα στο κτιριακό συγκρότημα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο του Κατάρ, Al Jazeera,  ο ισραηλινός στρατός εμποδίζει ασθενοφόρα να πλησιάσουν το νοσοκομείο για να παραλάβουν τραυματίες από τις νέες επιθέσεις σε σπίτια και άλλα κτίρια που βρίσκονται κοντά στο κτιριακό συγκρότημα του Al Shifa που είναι το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως την Τετάρτη σκότωσε «πάνω από 50 τρομοκράτες» και πως από τη Δευτέρα, οπότε ξεκίνησε την πολιορκία του νοσοκομείου έχει εξολοθρεύσει πάνω από 140 άλλους.

Σήμερα 167η μέρα του πολέμου, ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έφθασε επίσημα τους 31.988 και τον τραυματιών τους 74.188.

Επιθέσεις και δολοφονίες Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη

Σήμερα, πάντως ο στρατός δολοφόνησε άλλους πέντε νεαρούς σε Τουλκαρέμ και κοντά στη Ραμάλα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Οι τέσσερις νεαροί ηλικίας από 19 ετών ως 23 δολοφονήθηκαν στην πόλη Τουλκαρέμ στο πλαίσιο ευρείας τρομοκρατικής εισβολής του στρατού σε σπίτια αμάχων και σε προσφυγικό καταυλισμό.

Σήμερα το πρωί, Ισραηλινοί στρατιώτες δολοφόνησαν εν ψυχρώ έναν 18χρονο παλαιστίνιο στον προσφυγικό καταυλισμό  Al-Am’ari που βρίσκεται κοντά στη Ραμάλα. Κατά την ίδια επίθεση τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο νεαροί Παλαιστίνιοι.

Ο 18χρονος που δολοφονήθηκε σήμερα κοντά στη Ραμάλα

Σκότωσαν και 62χρονο που είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά

Νωρίς σήμερα το απόγευμα, Ισραηλινός έφεδρος έποικο σκότωσε εν ψυχρώ κοντά στη διασταύρωση Ελατζάρ της Δυτικής Όχθης έναν 62χρονο Παλαιστίνιο που δεν αποτελούσε απειλή.

Ο 62χρονος Σαμίχ Μουχάμαντ Αμπντ αλ Ράι Ζαϊτούν από τη Χεβρώνα που βρισκόταν σε διαδικασία προσηλυτισμού στον Ιουδαϊσμό, δολοφονήθηκε λίγα λεπτά αφότου βγήκε από ταξί σε σταθμό λεωφορείων κοντά στον εποικισμό Ελαζάρ (νότια της Ιερουσαλήμ) με το πρόσχημα πως του φάνηκε… «ύποπτος».

Η τραγική ειρωνεία ήταν πως ο 62χρονος είχε σηκώσει τα χέρια ψηλά για να μην τον πυροβολήσουν

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως διενεργείται…έρευνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα