ΑΘΗΝΑ
15:50
|
27.04.2024
Ο αρχηγός της Mossad, Νταβίντ Μπαρνέα, θα συναντηθεί αύριο στην Ντόχα με τους ομολόγους του από ΗΠΑ, Κατάρ και Αίγυπτο με στόχο εκεχειρία και ομήρους.
Ο αρχηγός της Mossad
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα ισραηλινή υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία αναχωρεί εκτάκτως για τη Ντόχα του Κατάρ στο πλαίσιο των έμμεσων μαραθώνιων σκληρών παζαριών που διαδραματίζονται εδώ και βδομάδες ανάμεσα στην κυβέρνηση του Ισραήλ και τη Χαμάς με τη μεσολάβηση των κυβερνήσεων ΗΠΑ, Αιγύπτου και Κατάρ.

Όπως έγινε απόψε γνωστό από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο τελευταίος ενέκρινε απόφαση για την αποστολή υψηλόβαθμης αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις της Ντόχα με σκοπό την απελευθέρωση ομήρων.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας θα είναι ο αρχηγός των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών Mossad,Νταβίντ Μπαρνέα, που θα συναντηθεί εκεί αύριο, Παρασκευή, με τον Αμερικανό ομόλογό του (διευθυντή της CIA) Γουίλιαμ Μπερνς και τους ομολόγους τους από Αίγυπτο και Κατάρ.

Η εξέλιξη αυτή δρομολογείται δύο μέρες μετά την  επιστροφή του διευθυντή της Mossad στο Ισραήλ από τη Ντόχα και την απόρριψη των προτάσεων της Χαμάς σαν «γελοίες» από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για συνομιλίες με το Κίεβο αυτή τη στιγμή

Θάνατος Ναβάλνι: Δεν βρίσκουν στοιχεία για ευθύνες Πούτιν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

Το φοιτητικό κίνημα στις ΗΠΑ απειλεί τον συσχετισμό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα