ΑΘΗΝΑ
15:23
|
18.05.2024
Εκτίμησε πως μέσα στον τελευταίο χρόνο έχει επιτευχθεί ένας από τους βασικούς στόχους που είναι η αποφυγή κρίσεων από εντάσεις και διαφωνίες.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον ALPHA
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Θα πρέπει να είμαστε προφανώς έτοιμοι για όλα τα σενάρια και να προσπαθούμε για το καλύτερο. Και το καλύτερο δεν είναι να είμαστε πάντοτε με το χέρι στη σκανδάλη, αλλά να συμβιώνουμε σε συνθήκες ευημερίας» είπε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Εκτίμησε πως μέσα στον τελευταίο χρόνο έχει επιτευχθεί ένας από τους βασικούς στόχους που είναι η αποφυγή κρίσεων από εντάσεις και διαφωνίες.

Υποστήριξε πως υπάρχει «σαφής βελτίωση» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις επισημαίνοντας πως «στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις με εξαιρετικά εχθροπαθή ρητορική, υπήρξαν επιθέσεις επί του πεδίου, κίνδυνος ατυχήματος, ο οποίος θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε ένα καθεστώς ακόμα και πολέμου».

Γιώργος Γεραπετρίτης

Ισχυρίστηκε πως έχει εδραιωθεί σήμερα «ένας δίαυλος επικοινωνίας που μας επιτρέπει να συζητούμε».

«Είμαι εκ φύσεως διαβουλευτικός άνθρωπος. Δε μπορώ να δεχτώ ότι δε μπορούμε να συζητούμε ορθολογικά» ανέφερε.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης είδε σχεδόν «ρόδινη» την σημερινή κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων λέγοντας πως «βρισκόμαστε σε ένα πεδίο σχετικής ηρεμίας στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή μας, δεν έχουμε καθόλου παραβιάσεις, έχουμε μια θετική ατζέντα, μια σειρά από αμοιβαία επωφελείς συμφωνίες».

Πρόσθεσε πως δεν έχει γίνει καμία συζήτηση ως τώρα για το ζήτημα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και την ΑΟΖ.

Σε ό,τι αφορά αυτό το θέμα, ο Γεραπετρίτης κατέληξε τονίζοντας:

«Η δική μας πρόθεση είναι εφόσον οι συνθήκες είναι ώριμες, εφόσον και οι δύο καταλήξουμε σε ένα πλαίσιο διαδικασίας που θα μπορέσουμε να συζητήσουμε για τα ζητήματα αυτά, να ξεκινήσουμε τη συζήτηση… Έχουμε χρέος απέναντι στις τωρινές και τις επόμενες γενιές να αφήσουμε μια παρακαταθήκη ηρεμίας στη γειτονιά μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Αύξηση κατά 30% εμπορικών συναλλαγών Ρωσίας-Ισλαμικών χωρών

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα