ΑΘΗΝΑ
08:29
|
28.04.2024
Δεν είσαι μόνο γελοίος, αλλά θέλεις να μετατρέψεις τη Δημοκρατία σε μπανανία (σύμφωνα με τον Πορτοσάλτε).
Η Δημοκρατία του κ. Πορτοσάλτε-Η μπανανία των πολιτών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακριβώς ένα χρόνο πριν-Μάρτιος του 2023-ακούσαμε δια στόματος του πολύ γνωστού (και μη εξαιρετέου) δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε για τις θυσίες που «πρέπει» να γίνονται σε αυτή τη χώρα, ώστε να «ξυπνάει» που και που ο κρατικός μηχανισμός και να προστατεύει τους πολίτες του.

«Έχω την αίσθηση πως όταν έγινε το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα και χάθηκαν άνθρωποι έξω από την Πάρο εκσυγχρονίσαμε την ακτοπλοΐα. Μπήκαν καινούρια καράβια. Όταν έγιναν τρία δυστυχήματα, δύο στα Τέμπη με τους φίλους του ΠΑΟΚ και ένα με τα μαθητούδια από την Ημαθία και το τρίτο στον Άγιο Κωνσταντίνο πάλι με μαθητές, αποφασίσαμε να κάνουμε οδικό δίκτυο, φτιάξαμε σήραγγες και τρένου και δρόμων. Άρα, έπρεπε δυστυχώς να πεθάνουν… και εκεί παιδιά. Παιδιά σχολείου. Δυστυχώς. Αν μου επιτρέπετε, η θυσία είναι θυσία, έγινε, δυστυχώς. Έχω την αίσθηση ότι θα προχωρήσουμε εκτός και αν έχουμε αποφασίσει να κλείσουμε τον ΟΣΕ και πεθάνουμε το τρένο στην Ελλάδα».

Πατήστε μέσα για να δείτε το βίντεο.

Για θυσίες μιλούσε τότε ο εν λόγω δημοσιογράφος, για γελοιότητες αυτών των θυσιών μιλάει σήμερα.

Το σημερινό αφήγημα του κ. Πορτοσάλτε έχει ως εξής:

«Αυτό που βάζουν την κοινωνία και μαζεύει υπογραφές είναι γελοιότητες. Είναι γελοιότητες πραγματικά. Είναι σα να ζούμε σε μια δημοκρατία, την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία».

Μπανανία θέλουν να κάνουν τη δημοκρατία, οι πολίτες της χώρας και οι συγγενείς των «θυσιών» των Τεμπών, που θέλουν μέσω ψηφίσματος να δοθούν ευθύνες για ένα έγκλημα.

Ευθύνες που έπρεπε να είχαν δοθεί μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα.

Ευθύνες που δεν έλαβε κανένας πολιτικός. Που 7 μέρες πριν το δυστύχημα κουνούσαν το δάχτυλο μέσα στη Βουλή για την ασφάλεια των τρένων.

Ευθύνες, που σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 5 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών, κανένας γαλάζιος βουλευτής δεν έλαβε υπόψη του.

Ευθύνες, που στο όνομα της συγκάλυψης και για τα μάτια του κόσμου, έγινε στο πόδι μια Επιτροπή για την τάχα διερεύνηση του δυστυχήματος και είδαμε τους ίδιους υπουργούς να κουνούν ξανά το δάχτυλο στους συγγενείς των «θυσιών», χλευάζοντάς τους παράλληλα.

Ευθύνες, που γαλάζιοι υπουργοί-βουλευτές απειλούν την Ευρωπαία Εισαγγελέα, η οποία τι δήλωσε; Ότι η κυβέρνηση εμποδίζει την αλήθεια για το δυστύχημα στα Τέμπη. Και στην μπανανία του κ. Πορτοσάλτε, σαν τα λυσσασμένα σκυλιά έπεσαν να την φάνε, μετά από αυτή τη δήλωση.

Η μπανανία του κ. Πορτοσάλτε είναι η Μαρία Καρυστιανού και όλοι οι συγγενείς των θυμάτων, που ψάχνουν με νύχια και με δόντια την απάντηση στην ερώτηση: «ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;».

Μπανανία του κ. Πορτοσάλτε είναι οι 1,3 εκατομμύρια πολίτες, που ψήφισαν για την άρση της βουλευτικής ασυλίας, ώστε να δοθούν ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη. Ένα ντροπιαστικό ψήφισμα για τη μπανανία του κ. Πορτοσάλτε, καθώς η άρση της βουλευτικής ασυλίας όφειλε να είχε γίνει από την ίδια τη Βουλή και όχι από μια μάνα που παλεύει μόνη σε μια Ελλάδα με Κράτος Δικαίου (οι έρευνες το λένε, όχι εγώ), στην οποία η Εισαγγελέας της προτείνει την αγκαλιά της Εκκλησίας ως λύση στη θλίψη της.

Ας αφήσουμε λοιπόν, τον κ. Πορτοσάλτε να ζει στη Δημοκρατία του και εμείς οι γελοίοι να εξακολουθούμε να ζούμε στη μπανανία μας, υπογράφοντας τις γελοιότητες, πηγαίνοντας στην Ευρώπη, για να βρούμε το γελοίο δίκιο μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα