ΑΘΗΝΑ
12:23
|
30.04.2024
Η (πιο δεξιά) Ρεπουμπλικάνα βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν κατέθεσε απόψε πρόταση μορφής του (επίσης Ρεπουμπλικάνου) προέδρου της Βουλής Μάικ Τζόνσον.
Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν και Μάικ Τζόνσον
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αιφνιδιαστική πρόταση μομφής κατά του (Ρεπουμπλικάνου) προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων, Μάικ Τζόνσον, κατέθεσε απόψε η 49χρονη Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν που είναι βουλευτής με το ίδιο κόμμα εν μέσω διαδικασίας ψηφοφορίας και αντιπαραθέσεων για το σχέδιο προϋπολογισμού ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα εξασφαλίσει τη συνέχιση των κρατικών και ομοσπονδιακών δημόσιων υπηρεσιών.

Η πρόταση μομφής κατά του Μάικ Τζόνσον κατατέθηκε περίπου πέντε μήνες αφότου αντικαταστάθηκε ο προκατόχός του, Κέβιν Μακάρθι, επειδή κατέληξε σε συμβιβασμό με τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση που αφορούσε την απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης.

Η ίδια εξήγησε την απόφασή της λέγοντας πως η απόφασή της ήταν πιο πολύ «μία προειδοποίηση» εξηγώντας πως δεν ήθελε να προκαλέσει «χάος στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

«Δεν λέω πως δεν θα συμβεί σε δύο βδομάδες ή πως δεν θα συμβεί σε έναν μήνα ή ποιος ξέρει πότε! Αλλά λέω πως ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα. Είναι ώρα να διαλέξουμε έναν νέο πρόεδρο της Βουλής» είπε στους δημοσιογράφους η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, διευκρινίζοντας πως δεν είχε συζητήσει την πρόταση μορφής κατά του Μάικ Τζόνσον με τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρότασή της δεν αναμένεται (εκτός απροόπτου) να ανατρέψει τον προγραμματισμό των εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων που πρόκειται να διακοπούν για περίπου δύο βδομάδες και να ξαναρχίσουν στις 9 Απριλίου.

Ωστόσο, η εξέλιξη έδωσε αφορμή για νέα παζάρια στο Κογκρέσο με τους Δημοκρατικούς να ενημερώνουν τον Μάικ Τζόνσον πως θα τον στηρίξουν όταν έρθει η κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας με αντάλλαγμα να συμφωνήσει στην προώθηση νομοσχεδίου για νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνομιλίες συμφιλίωσης μεταξύ Χαμάς-Φατάχ στο Πεκίνο

Την αποπομπή του Βαρτζόπουλου από κυβέρνηση και Κ.Ο. ζήτησε ο Κασσελάκης

Ρωσικό «δάκτυλο» βλέπουν οι Εσθονοί για τη διατάραξη σήματος GPS στο Τάρτο

Ως 18 ετών ήταν το 24% των αιτούντων άσυλο στην Ε.Ε. το 2023

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα