ΑΘΗΝΑ
05:18
|
03.05.2024
Σημαντικές συναντήσεις με τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, αλλά και με την ομογένεια για την προώθηση της επιστολικής ψήφου.
Σήμερα το μεσημέρι η συνάντηση με τον Τζάστιν Τριντό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διήμερη επίσκεψη στον Καναδά πραγματοποιεί από σήμερα Κυριακή, ο Έλληνας πρωθυπουργός, με την συμφωνία για την προμήθεια επτά Canadair -ύψους 360 εκατ. ευρώ-για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας αλλά και εμπορικές και οικονομικές συνεργασίες να είναι στην κορυφή της ατζέντας του.

Στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα μετά το 1983, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδος με τον Καναδό ομόλογό του Τζάστιν Τριντό μαζί με τον οποίο θα παρακολουθήσουν αργότερα την παρέλαση που διοργανώνουν στο Μόντρεαλ, σύλλογοι της ελληνικής ομογένειας για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Αύριο Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Τορόντο, όπου θα έχει επαφές με επιχειρηματίες, αλλά και μέλει της ομογένειας για την προώθηση του θεσμού της επιστολικής ψήφου.

«Επέλεξα αυτή τη μεγάλη μέρα να βρεθώ κοντά στους ομογενείς μας του ευρύτερου Ελληνισμού. Θα έχω την ευκαιρία στις συναντήσεις μου -σήμερα και αύριο- με τους ομοεθνείς μας στο Μόντρεαλ και στο Τορόντο να τους ενθαρρύνω να κάνουν χρήση αυτού του σημαντικού δημοκρατικού δικαιώματος που διευρύνει και ενδυναμώνει τη δημοκρατία μας μέσω της πλατύτερης συμμετοχής και ταυτόχρονα διευκολύνει όσους έχουν αντικειμενικές δυσκολίες να ψηφίσουν. Και είμαι περήφανος που η παράταξη της ΝΔ και η κυβέρνησή μας την έκανε πράξη», αναφέρει χαρακτηριστικά στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα