ΑΘΗΝΑ
15:00
|
27.04.2024
Κίνηση συμβολισμού που εκτιμάται ως αντίδραση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο ομοφύλων ζευγαριών.
Φωτ.: ekklisiaonline.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανατρέποντας μια παράδοση δεκαετιών, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη -αντί της Μητρόπολης Αθηνών- τελέστηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Σε μία κίνηση συμβολισμού που εκτιμάται ως αντίδραση της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο ομοφύλων ζευγαριών, η Ιερά Σύνοδος πήρε την σχετική απόφαση, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την Λειτουργία η παραδοσιακή παρουσία της πολιτικής ηγεσίας και να λείψει το σχετικό τυπικό με την πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαβάζει το «Πιστεύω», κάτι που φέτος έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Από πολιτικούς και εκπροσώπους της κυβέρνησης, πληροφορίες αναφέρουν πως παρέστη μόνο ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε Μητροπολίτης Νικοπόλεως Χρυσόστομος, τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός και ακολούθησε λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον αύλειο χώρο της Μονής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις ρωσικές αρχές

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα