ΑΘΗΝΑ
08:27
|
27.04.2024
Για οργανωμένη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης και της χώρας κάνει λόγο το Μέγαρο Μαξίμου.
Στηρίζουν την πρόταση Ανδρουλάκη ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο, ενάμιση περίπου μήνα πριν τις ευρωεκλογές, στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων για αλλοίωση ηχητικών ντοκουμέντων που αφορούν στο έγκλημα των Τεμπών, καθώς αύριο, Τρίτη, αναμένεται να κατατεθεί από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, η οποία θα στηριχτεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ΚΚΕ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Το αίτημα του ΠΑΣΟΚ με τις υπογραφές, πιθανότατα, και των άλλων κομμάτων θα κατατεθεί αύριο Τρίτη, ενώ η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα ή το αργότερο εντός 48 ωρών, καθώς την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με βασικό θέμα την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση

«Καλώ τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί ήρεμα και με στοιχειώδη αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες και όχι σε μονάρχες και να οδηγηθεί η χώρα συντεταγμένα σε δημοκρατικές εκλογές», τόνισε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Και δυστυχώς αυτό πρέπει να γίνει με την παρουσία διεθνών παρατηρητών, διότι ένας πρωθυπουργός που υπό την ηγεσία του μοντάρονται στοιχεία εγκλήματος (…) δεν μπορεί να διενεργήσει αδιάβλητες εκλογές χωρίς αμφιβολία. Καλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για μια και μόνο φορά και να μου απαντήσει εντός 24 ωρών στο αν συμφωνεί με τον οδικό χάρτη προς την ομαλότητα που περιέγραψα», πρόσθεσε.

«Δεν αναγνωρίζουμε στο ΠΑΣΟΚ και τον κύριο Ανδρουλάκη κανένα πραγματικό και ουσιαστικό αντιπολιτευτικό ρόλο απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ…. φυσικά, εφόσον κατατεθεί πρόταση μομφής απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, το ΚΚΕ θα τη στηρίξει με το δικό του σκεπτικό, όπως κάνει πάντα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Πηγές της Νέας Αριστεράς, που χθες Κυριακή τοποθετήθηκε θετικά στο κάλεσμα του ΠΑΣΟΚ για κοινή πρόταση δυσπιστίας, αναφέρουν ότι «η χώρα θα βρει την χαμένη της αξιοπρέπεια και η δημοκρατία θα ανασάνει», για να σημειώσουν ότι «δεν αρκεί όμως μια πρόταση δυσπιστίας». «Καλούμε την κοινωνία σε ξεσηκωμό απέναντι στην κυβέρνηση της συγκάλυψης και του ψεύδους, της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας», τονίζουν προσθέτοντας: «Συγκάλυψη τέλος. Το δίκιο θα κερδίσει».

«Η πρόταση μομφής είναι οφειλόμενη ενέργεια απέναντι σε μία Κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό, αλλά και σε μία Κοινοβουλευτική Κυβερνητική Πλειοψηφία, που θεωρούν ότι ούτε ο θάνατος 57 ανθρώπων κι ο τραυματισμός 180, επί διακυβέρνησής τους και εξαιτίας πράξεων και παραλείψεών τους, δεν είναι γεγονός για το οποίο οφείλουν να απολογηθούν. Μια Κυβέρνηση που επιχειρεί ακόμη και σήμερα να κατηγορήσει τα θύματα και τις οικογένειές τους για να καλύψει τις ευθύνες της», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πλεύση Ελευθερίας.

Μαρινάκης: Προσπάθεια να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα

Με μια μακροσκελή ανακοίνωση, η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη, «σήκωσε το γάντι» αποδεχόμενη την πρόταση μομφής, κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για «σχέδιο αποσταθεροποίησης από ισχυρά συμφέροντα».

«Οι μάσκες έπεσαν! Και τώρα γίνεται φανερό ότι αυτή η αντικυβερνητική εκστρατεία με αιχμή μία εθνική τραγωδία και όχημά της την κυνική εκμετάλλευση του πόνου, δεν ήταν παρά ένα μέρος της προσπάθειας να αποσταθεροποιηθεί η ίδια η χώρα. Εκστρατεία όπου συμμετέχουν, μάλιστα, οι πιο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις», τόνισε ο κ. Μαρινάκης, κατηγορώντας τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι μετατρέπει το ΠΑΣΟΚ σε «πράσινη εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ουρά του κ. Βελόπουλου και βοήθημα των Σπαρτιατών».

«Αυτή η χυδαία προσπάθεια θα αποτύχει. Πολύ περισσότερο καθώς όλοι οι πολίτες, πλέον, διαπιστώνουν ότι σε αυτόν τον πόλεμο φθοράς της εκλεγμένης κυβέρνησης παίρνουν μέρος και οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα. Συμφέροντα που θέλουν να την καταστήσουν όμηρο των δικών τους σχεδιασμών. Ματαιοπονούν!», τόνισε ο κ. Μαρινάκης.

«Η χώρα δεν θα γυρίσει πίσω σε εποχές αβεβαιότητας και εκβιασμών από ισχυρά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες. Καλοδεχούμενη, συνεπώς, η πρόταση του κ. Ανδρουλάκη αν κατατεθεί. Είναι η καλύτερη ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Έλληνες ποιοι συντάσσονται με την ομαλότητα, τη σταθερότητα και τη συνέχεια και ποιοι θέλουν να ναρκοθετήσουν την πορεία της χώρας προς την πρόοδο», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με νεότερη δε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστρεψε τα πυρά του στον Στέφανο Κασσελάκη, για την αναφορά του σε εκλογές με «διεθνείς παρατηρητές», τονίζοντας ότι« προσβάλλει τόσο βάναυσα τη λαϊκή βούληση και να παρουσιάζει την Ελλάδα ως τριτοκοσμική χώρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα