ΑΘΗΝΑ
15:56
|
02.05.2024
Δεύτερη από το τέλος ανάμεσα στις 27 χώρες της Ε.Ε. βρέθηκε η Ελλάδα, με την τελευταία θέση να καταλαμβάνει η Βουλγαρία.
Eurostat για Ελλάδα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεύτερη από το τέλος ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) βρέθηκε η Ελλάδα το 2023 σε ό,τι αφορά στον δείκτη του κατά κεφαλήν ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), εκφρασμένου σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης.

Η Βουλγαρία από όλες τις χώρες της Ε.Ε. (μέσος όρος 100) κατείχε την τελευταία θέση στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ με 64 μονάδες, και η Ελλάδα ακολούθησε με 67 μονάδες.

Συνολικά, το 2023, καταγράφηκαν σημαντικές διαφορές στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ εκφρασμένο σε ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. καθώς η Βουλγαρία κατέγραψε την χαμηλότερη επίδοση, 36% κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε., ακολουθούμενη μόνο από την Ελλάδα (-33% από το μέσο όρο) και τη Λετονία (-29%).

Από την άλλη, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία είχαν τα υψηλότερα επίπεδα (140% και 112% πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε., αντίστοιχα), πολύ πάνω από την Ολλανδία (30% πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε.), τη Δανία (+28%) και την Αυστρία (+23%).

Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τις έκτακτες εκτιμήσεις για τις ισοτιμίες αγοραστικής δύναμης και το ΑΕΠ για το 2023 που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα