ΑΘΗΝΑ
20:37
|
27.04.2024
Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν από διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες με το πρόσωπο του Νετανιάχου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε μια συμβολική κίνηση προχώρησαν ακτιβιστές και μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας του Ηνωμένου Βασιλείου έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία στο Λονδίνο, οι οποίοι μετονόμασαν τον δρόμο μπροστά από το κτήριο σε «Λεωφόρο Γενοκτονίας», εφιστώντας την προσοχή στον συνεχιζόμενο πόλεμο που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Πινακίδες παρόμοιες με αυτές του Λονδίνου τοποθετήθηκαν σε φανοστάτες στο Palace Green -τον δρόμο έξω από την πρεσβεία στην περιοχή Κένσινγκτον του δυτικού Λονδίνου- από διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες με το πρόσωπο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Οι συμμετέχοντες στην εκστρατεία κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Αποτρέψτε τη Γενοκτονία», «Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν γνωρίζαμε», «Κατάπαυση του πυρός ΤΩΡΑ» και «Τέλος στο Ισραηλινό Απαρτχάιντ».

Η κίνηση ακολουθεί τις δηλώσεις της Φραντσέσκα Αλμπανίζ, της Ειδικής Εισηγήτριας του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Παλαιστινιακή Επικράτεια, η οποία δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν «βάσιμοι λόγοι» να πιστεύουμε ότι διαπράττεται γενοκτονία στη Γάζα, κατά την διάρκεια ενημέρωσης  του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη, σχετικά με την κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Επίσης, η μετονομασία του δρόμου πραγματοποιήθηκε ακριβώς δύο μήνες αφότου το Διεθνές Δικαστήριο της Δικαιοσύνης δήλωσε ότι υπάρχουν «βάσιμες» υποψίες ότι το Ισραήλ μπορεί να διαπράττει γενοκτονικές πράξεις στη Γάζα.

Μετά τη διαμαρτυρία, ακτιβιστές προσπάθησαν να παραδώσουν στην πρεσβεία μια επιστολή από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Διεθνούς Αμνηστίας του Ηνωμένου Βασιλείου, στην οποία περιγράφει τις ανησυχίες της οργάνωσης για την κρίση στη Γάζα. Ωστόσο, αστυνομικοί που βρίσκονταν έξω από την πρεσβεία ενημέρωσαν την Αμνηστία ότι η πρεσβεία δεν ήταν σε θέση να παραλάβει την επιστολή. 

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα