ΑΘΗΝΑ
03:50
|
01.05.2024
Οι ισραηλινές επιδρομές έγιναν, για πρώτη φορά, σε βάθος 110 χιλιομέτρων από τα σύνορα του Βόρειου Ισραήλ με τον Λίβανο.
Λίβανος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός του Ισραήλ κλιμάκωσε σήμερα τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο καθώς αεροσκάφη του βομβάρδισαν το μεσημέρι τις πόλεις Ρας Μπααμπέλκ και Χερμέλ στον βορειοανατολικό Λίβανο, πραγματοποιώντας τους πιο απομακρυσμένους βομβαρδισμούς στην λιβανική ενδοχώρα από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 8 Οκτωβρίου.

Από σημερινή ισραηλινή επίθεση στο Νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τα αεροπορικά πλήγματα και τόνισε ότι πολεμικό του αεροσκάφος στόχευσε μια σειρά από στρατιωτικές τοποθεσίες που χρησιμοποιεί η Χεζμπολάχ σαν απάντηση σε μια επίθεση με ρουκέτα σε μια από τις ισραηλινές βάσεις κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Εκπρόσωπος του στρατού (IDF) ανακοίνωσε πως στη διάρκεια των επιθέσεων χτύπησαν στρατιωτική εγκατάσταση που χρησιμοποιούν μαχητές της Χεζμπολάχ κοντά στο Ζμπούντ της περιοχής Μπααλμπέκ που απέχει 110 χλμ από τα βόρεια σύνορα του Ισραήλ. Πρόσθεσε πως βομβαρδίστηκαν επίσης ένα κτίριο και άλλες υποδομές της Χεζμπολάχ στο Άιτα ας Σαμπ και στο Καφρ Κίλα καθώς  και ένα παρατηρητήριο στο Μαρούν αλ Ρας.

Σειρήνες προειδοποίησης για εισερχόμενες ρουκέτες ήχησαν σήμερα σε μεγάλα τμήματα του βόρειου Ισραήλ όπου ρουκέτες της Χεζμπολάχ χτύπησαν όχι μόνον στρατιωτική βάση αλλά και ένα οινοποιείο στο Αβιβίμ (για τέταρτη φορά από την έναρξη των εχθροπραξιών).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα