ΑΘΗΝΑ
05:46
|
05.05.2024
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στράφηκε και κατά του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας «πρόθυμο» τον Νίκο Ανδρουλάκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σφοδρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τον οποίο χαρακτήρισε «υπονομευτή του πολιτεύματος» όταν ερωτήθηκε για την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών.

«Ο κ. Κασσελάκης γίνεται συνειδητά υπονομευτής του πολιτεύματος με αυτή την άνευ προηγουμένου και απαράδεκτη δήλωσή του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας και κάποια από αυτά ήταν ταραχώδη και έχουν γίνει πολλές εκλογές σε δύσκολους καιρούς όπως την δεκαετία του 80′ αλλά και του 90′. Εκλογές και δημοψηφίσματα το ένα μετά το άλλο σε χρόνια μνημονίων και έντασης. Ουδείς ποτέ ήρθε να αμφισβητήσει το αδιάβλητο των εκλογών», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε:

«Ο κ. Κασσελάκης περνάει σε άλλη πίστα και από την γελοιοποίηση γίνεται συνειδητός υπονομευτής του πολιτεύματος. Το να σταθούμε απέναντι σε αυτή τη λογική είναι καθήκον των δημοκρατικών πολιτών και δεν εκφράζουν ούτε τα στελέχη του ίδιου του κόμματος του. Τις είχαν ψελλίσει κάποιοι πριν τις εκλογές του 2023. Στην διαδικασία συμμετέχουν δικηγόροι και δικαστές που έχουν δώσει όρκο να υπηρετούν το λειτούργημα. Άνθρωπος που θέλει να κυβερνήσει όπως δηλώνει παρουσιάζει την Ελλάδα ως μια τριτοκοσμική χώρα. Θέλει να μας επιστρέψει σε μια πολύ επικίνδυνη συζήτηση που δεν γινόταν ούτε εκείνα τα χρόνια».

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στράφηκε κατά του ΠΑΣΟΚ και της πρότασης δυσπιστίας που αναμένεται να καταθέσει σήμερα στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «πρόθυμο» τον πρόεδρο του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Έρχεται λοιπόν μετά από ένα χρόνο η εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής” για ένα θέμα το οποίο στην πολιτική του, την ποινική του διάσταση -σε σχέση με τα Τέμπη- το ξαναλέω όχι σε σχέση με την διαρροή συνομιλιών το οποίο έχει λυθεί και το εντάσσει στην ευρύτερη επιχειρηματολογία περί δήθεν συγκάλυψης. Μονταζιέρα από ποιόν; Μην κοροϊδευόμαστε, από την κυβέρνηση. Και την ίδια μέρα έρχεται ο κύριος Ανδρουλάκης, ο πρόθυμος κύριος Ανδρουλάκης και καταθέτει πρόταση δυσπιστίας για ένα θέμα το οποίο σημείο έχει αποδομηθεί. Ο κ. Ανδρουλάκης δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας για τα 1000 μύρια όσα έχει προσάψει στην κυβέρνηση και θεώρησε σκόπιμο -τυχαία- να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για ένα δημοσίευμα, το οποίο ανέσυρε, ένα μη θέμα ως προς τις διαστάσεις που σας είπα.

«Αν ενώσει λοιπόν κανείς αυτά τα κομμάτια αυτού του παζλ δεν είναι δύσκολο, βγάζει τα συμπεράσματά του. Και προφανώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό και συμβαίνει και τώρα και προφανώς αυτά τα συμφέροντα που δεν είναι σε πληθυντικό αριθμό, όπως κάνουνε άλλοι πολιτικοί χώροι. Όταν μιλάμε για μια συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι γενικά και αόριστα, ήμασταν πολύ συγκεκριμένοι. Ταυτίζονται τουλάχιστον με έναν συγκεκριμένο πολιτικό αρχηγό και κατατίθεται η πρόταση δυσπιστίας. Καλοδεχούμενη λοιπόν η πρόταση», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Ανδρουλάκης: Την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε

Ιαπωνία: Απογοήτευση για τα σχόλια του Τζο Μπάιντεν περί ξενοφοβικών ασιατικών κρατών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα