ΑΘΗΝΑ
21:17
|
02.05.2024
οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις ρίψεις βοήθειας μολονότι σήμερα πνίγηκαν 12 και ποδοπατήθηκαν άλλοι 6 προσπαθώντας να πιάσουν τη βοήθεια από ψηλά.
Εναέρια βοήθεια από αμερικανικά αεροσκάφη στη Βόρεια Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις εναέριες ρίψεις βοήθειας στη Γάζα παρά το θάνατο 18 ανθρώπων σε παράκτια περιοχή της Γάζας. Αυτό δήλωσε απόψε ο εκπρόσωπος Τύπου του συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας στον Λευκό Οίκο, Τζον Κίρμπι.

 Όπως εξήγησε οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις ρίψεις βοήθειας τονίζοντας πως αυτός είναι «ένας από τους  πολλούς τρόπους που χρησιμοποιούμε για να παραδίδουμε τη βοήθεια που τόσο απεγνωσμένα χρειάζονται οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Διαβεβαίωσε επίσης πως οι ΗΠΑ εργάζονται «αδιάκοπα» για την αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας από την ξηρά αλλά και μέσω θαλάσσιου διαδρόμου.

Νωρίτερα, σήμερα αξιωματούχος της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε πως κοντά στην περιοχή Σουντανίγια της Βόρειας Γάζας  πνίγηκαν 12 άνθρωποι στην προσπάθειά τους να πιάσουν κάποιο από τα πακέτα βοήθειας στη θάλασσα ενώ άλλοι έξι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου από το πλήθος απελπισμένων και πεινασμένων ανθρώπων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα