Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας φέρουν τουλάχιστον τρία από τα πέντε βασικά χαρακτηριστικά του ορισμού της γενοκτονίας όπως αυτός καταγράφεται σε σχετική Σύμβαση του ΟΗΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων στην έκθεσή της η ειδική εισηγήτρια των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας, Φρανσέσκα Αλμπανέζε.
Η ειδική εισηγήτρια στην έκθεση-καταπέλτη για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα που έχουν προκαλέσει μέσα σε ένα εξάμηνο το θάνατο 32.414 ανθρώπων και τον τραυματισμό 74.787 άλλων, διαπιστώνει μεταξύ άλλων πως οι γενοκτονικές επιθέσεις «εγκρίθηκαν και δεδομένου του αποτελέσματος» φαίνεται πως η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ διέπραξε στη Γάζα τρεις από τις πέντε ενέργειες που αναφέρονται στη διεθνή σύμβαση ως γενοκτονία.
Το Ισραήλ συμπεριφέρθηκε στους αμάχους της Γάζας και στις υποδομές της περιοχής σαν να ήταν «τρομοκράτες» και σαν να «στηρίζουν την τρομοκρατία». Κάνοντάς το αυτό, το Ισραήλ στοχοποίησε άπαντες σαν «τρομοκράτες» δικαιολογώντας και τις παράπλευρες απώλειες σαν απώλειες του αγώνα ενάντια στην τρομοκρατία.
«Η συντριπτική φύση και κλίμακα της επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα και οι καταστροφικές συνθήκες ζωής που συντελέστηκαν αποκαλύπτουν πρόθεση για φυσική καταστροφή των Παλαιστινίων ως ομάδα» τονίζει η εισηγήτρια του ΟΗΕ.
«Στην τελευταία επίθεση στη Γάζα, είναι μοναδικό τρόπο διαθέσιμα άμεσα στοιχεία πρόθεσης γενοκτονίας» αναφέρει σε άλλο σημείο επισημαίνοντας τη ρητορική Ισραηλινών αξιωματούχων που παρουσιάζουν όλο τον άμαχο πληθυσμό σαν «εχθρό» που «πρέπει να εξαλειφθεί και βιαίως να εκτοπιστεί».
Επισημαίνει πως το 70% των καταγεγραμμένων θυμάτων είναι παιδιά και γυναίκες και πως το Ισραήλ απέτυχε να αποδείξει πως το υπόλοιπο 30% (ενήλικες άνδρες) είναι ενεργοί μαχητές της Χαμάς δίνοντας σε όλο τον πληθυσμό ενήλικων αρρένων την ιδιότητα του «τρομοκράτη».