ΑΘΗΝΑ
18:53
|
23.06.2024
Κατά τις συναντήσεις του ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε για τον ρόλο της Ελλάδας στην επιχείρηση ASPIDES της Ε.Ε. στην Ερυθρά Θάλασσα.
Από την επίσκεψη Δένδια στο Λονδίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο ολοκλήρωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντώντας μεταξύ άλλων τον αναπληρωτή πρόεδρο της κυβέρνησης, Όλιβερ Ντάουντεν και τον Βρετανό σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας, Τιμ Μπάροου.

Δεν κατάφερε να συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του Γκραντ Σαπς που αυτή τη βδομάδα έχει σφοδρές αντιπαραθέσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων με αφορμή το σχέδιο του προϋπολογισμού για τις στρατιωτικές δαπάνες κατά τον ανοιξιάτικο προϋπολογισμό του 2024 (γνωστό σαν «Red Book») που, όπως υποστηρίζει, θα είναι αυξημένες κατά 1,8% (και περίπου 1,4δις. στερλίνες) σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Συνάντησε ωστόσο τον «σκιώδη» υπουργό Άμυνας των Εργατικών Τζον Χίλι συζητώντας θέματα που αφορούν τις διμερείς αμυντικές σχέσεις και τη συνεργασία τους εντός ΝΑΤΟ. Αντάλλαξαν απόψεις για τρόπους αντιμετώπισης αναδυομένων κοινών προκλήσεων, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την Ερυθρά Θάλασσα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Νίκος Δένδιας κατά τις συναντήσεις του ενημέρωσε και για τον ρόλο της Ελλάδας στην αμυντική Επιχείρηση ASPIDES της Ε.Ε. Τόνισε επίσης στους Βρετανούς αξιωματούχους ότι η Ελλάδα προσβλέπει στη συνεργασία του ελληνικού αμυντικού «οικοσυστήματος» καινοτομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, στο Πλαίσιο της «Ατζέντας 2030» με το βρετανικό αμυντικό «οικοσύστημα».

Ο υπουργός Άμυνας είχε πραγματοποιήσει την προηγούμενη επίσκεψή του στο Λονδίνο πριν περίπου έναν μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί το πελατειακό μοντέλο και την κομματοκρατία στην δημόσια διοίκηση»

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν δημοσιεύματα περί συνάντησης συνεργατών Κασσελάκη-Ανδρουλάκη

ΚΚΕ: Έστω και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες του λαού

Γαλλία-Εκλογές: Πρώτη στις δημοσκοπήσεις η άκρα Δεξιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα