ΑΘΗΝΑ
02:03
|
03.05.2024
Οι αποψινές επιδρομές του Ισραήλ έβαλαν στο στόχαστρο ένα σπίτι στο Τεΐρ Χάρφα και ένα καφενείο στη Νακούρα, μετά το πρωινό μακελειό με 7 νεκρούς.
Ισραηλινός στρατιώτης (IDF) στη μεθόριο με το Λίβανο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την οδό μίας επικίνδυνα μεγαλύτερης κλιμάκωσης επιλέγει το Ισραήλ στο μέτωπο των εχθροπραξιών με τη Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο.Απόψε, ισραηλινά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν νέα επιδρομή βάζοντας στο στόχαστρο μία καφετέρια στη μεθοριακή πόλη Νακούρα προκαλώντας άγνωστο ως τώρα αριθμό θυμάτων αλλά και μία κατοικία στο Ταΐρ Χάρφα.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ, στην περιοχή έσπευσαν ασθενοφόρα καθώς αναφέρθηκαν τραυματισμοί πολιτών.

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε αργότερα πως σκοτώθηκαν 5 άτομα μέλη οικογένειας στο Ταΐρ Χάρφα και τουλάχιστον άλλοι τρεις στη Νακούρα.

Ο τηλεοπτικός σταθμός του Λιβάνου Al Manar που σχετίζεται με τη Χεζμπολάχ μετέδωσε απόψε πως ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν και ένα σπίτι στην πόλη Τεΐρ Χάρφα δίχως να γίνει αμέσως γνωστό εάν προκλήθηκαν θύματα.

Νωρίτερα σήμερα, ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν κέντρο υγείας στο χωριό Χαμπαρίγε με αποτέλεσμα τη δολοφονία επτά νεαρών φοιτητών, διασωστών και εθελοντών.

Η επίθεση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλο τον Λίβανο αλλά και ισχυρά αντίποινα της Χεζμπολάχ που έπληξε το βόρειο Ισραήλ με βροχή δεκάδων ρουκετών προκαλώντας το θάνατο ενός 25χρονου Ισραηλινού Άραβα εργάτη σε εργοστάσιο της περιοχής Κίριατ Σμόνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα