ΑΘΗΝΑ
12:52
|
27.04.2024
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο Zatopek Book Cafe την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 19:30.
Το τετράγωνο έξω από τη σκακιέρα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι εκδόσεις Δόμος με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Χρήστου Νάτση «Το τετράγωνο έξω από τη σκακιέρα», σας προσκαλούν στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο Zatopek Book Cafe την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 19:30.

Ο ειδικός για την ιστορία του σκακιού Σπύρος Ιλαντζής συνομιλεί με τον συγγραφέα.

Το βιβλίο του Χρήστου Νάτση «Το τετράγωνο έξω από τη σκακιέρα» δεν είναι ένα εγχειρίδιο εκμάθησης σκακιού ούτε μια ιστορία της εξέλιξής του. Τα είκοσι σκακιστικά δοκίμια που απαρτίζουν το βιβλίο δεν απευθύνονται καν σε σκακιστές. Ο αναγνώστης του βιβλίου δεν χρειάζεται να ξέρει σκάκι για να τα διαβάσει και να τα απολαύσει.

Όπως εξηγεί ο συγγραφέας στην εισαγωγή του, τα κείμενα του βιβλίου «δεν απευθύνονται σε σκακιστές, αλλά φιλοδοξούν να μεταδώσουν την ομορφιά του παιχνιδιού και σε αυτούς που δεν έχουν κινήσει κανένα κομμάτι στη ζωή τους. Όταν στον υπότιτλο μιλώ για “στιγμιότυπα”, σοβαρολογώ: ο αναγνώστης θα πρέπει να σκεφτεί το βιβλίο ως το φωτογραφικό άλμπουμ κάποιου που επισκέφτηκε τη χώρα του σκακιού και γύρισε από εκεί όχι με τον χάρτη της, αλλά με μια υχογεωγραφική
καταγραφή των εντυπώσεών του
».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

The Old Oak: A symbol of endurance

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα