ΑΘΗΝΑ
08:13
|
28.04.2024
Ο 59χρονος πολιτικός ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης της Λετονίας από το 2019 έως το 2023.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην πρωθυπουργός της Λετονίας, Κρισιάνις Κάρινς, ανακοίνωσε την παραίτησή του από το πόστο του, έπειτα από σκάνδαλο που ξέσπασε λόγω καταγγελιών για συχνά αεροπορικά ταξίδια που έκανε ως πρωθυπουργός με ιδιωτικά τζετ.

Ο Κάρινς δέχτηκε κριτική για τις ιδιωτικές πτήσεις με τις οποίες επέλεγε να ταξιδεύει, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πρωθυπουργός. Ο 59χρονος πολιτικός ήταν επικεφαλής της κυβέρνησης της Λετονίας από το 2019 έως το 2023 και φέρεται να ταξίδεψε στο εξωτερικό δεκάδες φορές με ιδιωτικά αεροπλάνα αντί με φθηνότερες, εμπορικές πτήσεις.

Μετά τη συνάντηση που είχε με την Λετονή πρωθυπουργό, Εβίκα Σιλίνια, ο Κάρινς δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από τα καθήκοντά του στις 10 Απριλίου. Η Βουλή ενδέχεται να αποφασίσει για την διαδοχή του την επόμενη μέρα. Ο Λετονός ΥΠΕΞ έφυγε από το κυβερνητικό μέγαρο χωρίς να προχωρήσει σε συμπληρωματικές δηλώσεις.

Η Γενική Εισαγγελία της Λετονίας κίνησε ποινικές διαδικασίες την περασμένη εβδομάδα για πιθανή διασπάθιση δημοσίου χρήματος, αναφορικά με τις ιδιωτικές πτήσεις. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ποινικές διαδικασίες εναντίον του υπουργού.

Ο Κάρινς απάντησε στις κατηγορίες, οι οποίες κυκλοφορούσαν εδώ και μήνες, υποστηρίζοντας ότι οι πτήσεις ήταν απαραίτητες για εξοικονόμηση χρόνου ή για να μπορέσει να επιστρέψει γρήγορα στη Λετονία για κυβερνητικές υποθέσεις. Ο πολιτικός από το φιλελεύθερο-συντηρητικό κόμμα είχε αρχικά αρνηθεί να παραιτηθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα