ΑΘΗΝΑ
03:00
|
28.04.2024
Το Politico επικαλούμενο αξιωματούχους του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου υποστηρίζει πως δεν συζητείται επουδενί το ενδεχόμενο συμμετοχής Αμερικανών στρατιωτών.
Γάζα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ενδιαφέρον ρεπορτάζ για τα σχέδια που κάνει η κυβέρνηση του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν σε σχέση με την κατάσταση στη Γάζα μετά τον πόλεμο δημοσιοποίησε απόψε το Politico.com.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της διαδικτυακής εφημερίδας, οι συζητήσεις που κάνει η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι στα πρώτα στάδια και έχει ως επίκεντρο σχεδιασμούς για το στάτους κβο στη Γάζα μετά τον πόλεμο.

Το ρεπορτάζ έχει τίτλο: «Το Υπουργείο Άμυνας στις πρώτες συζητήσεις για χρηματοδότηση ανθρωπιστικής δύναμης στη Γάζα». Μεταξύ άλλων αναφέρεται πως μελετώνται οι δυνατότητες να συμβάλουν οι ΗΠΑ στην χρηματοδότηση μίας «πολυεθνικής δύναμης ή μίας παλαιστινιακής ειρηνευτικής ομάδας».

Το Politico επικαλούμενο αξιωματούχους του Πενταγώνου και του Λευκού Οίκου υποστηρίζει πως δεν συζητείται επουδενί το ενδεχόμενο συμμετοχής Αμερικανών στρατιωτών.

Σε σχέση με μία πιθανώς «υπό παλαιστινιακή ηγεσία ειρηνευτική ομάδα» αναφέρεται πως δεν είναι για την ώρα σαφές ούτε ποιος θα την εκπαιδεύσει, ούτε ποιος θα την εξοπλίσει. Μελετάται να είναι δύναμης περίπου 20.000 ατόμων.

Στο ίδιο ρεπορτάζ Αμερικανός αξιωματούχος φέρεται να δηλώνει: «Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους σε διάφορα σενάρια για μία προσωρινή κυβέρνηση και τις δομές ασφαλείας στη Γάζα…Έχουμε κάνει συζητήσεις και με τους Ισραηλινούς και με τους εταίρους μας για στοιχεία κλειδιά σε ό,τι αφορά την ημέρα μετά τον πόλεμο στη Γάζα, κατά την κατάλληλη περίοδο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για καλές θέσεις εργασίας και υψηλές αμοιβές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα