ΑΘΗΝΑ
17:31
|
30.04.2024
Την απόφαση ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ,εξηγώντας πως οι ρωσικές εταιρίες θα μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου αναλογικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κατά 471.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) μειώνει από το προσεχές τρίμηνο η Ρωσία την παραγωγή πετρελαίου σε μία προσπάθεια να κατανεμηθούν ομοιόμορφα οι μειώσεις «μαύρου χρυσού» με τις άλλες χώρες μέλη του OPEC+.

Την απόφαση επισημοποίησε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, εξηγώντας πως οι ρωσικές πετρελαϊκές εταιρίες θα μειώσουν την παραγωγή ανάλογα με το μερίδιο που έχουν στη συνολική παραγωγή της χώρας.

Ανακοινώθηκε επίσης πως η Ρωσία θα χαλαρώσει τις περικοπές στις εξαγωγές ξεκινώντας τον Απρίλιο μειώνοντας την παραγωγή κατά 350.000 bpd και τις εξαγωγές κατά 121.000 bpd. Τον Μάιο οι έκτακτες περικοπές θα φθάσουν τα 400.000 bpd και οι περικοπές στις εξαγωγές τα 71.000 bpd.

Προ ημερών είχε γίνει γνωστό πως η κυβέρνηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή στις εταιρείες να μειώσουν την παραγωγή πετρελαίου κατά το δεύτερο τρίμηνο για να διασφαλίσουν ότι θα πετύχουν τον στόχο παραγωγής των 9 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως έως το τέλος Ιουνίου που συνάδει με τις δεσμεύσεις προς τον ΟΠΕΚ+.

Η Ρωσία παράγει ημερησίως περίπου 9,5 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Δεκαπλάσια κέρδη για την Samsung έφερε η άνοδος στις τιμές των τσιπ μνήμης

Πώς θα κινηθούν οι συγκοινωνίες την Πρωτομαγιά

ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα