ΑΘΗΝΑ
01:51
|
08.09.2024
Η αστυνομία στο Περού εισέβαλε στο σπίτι της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά που ονομάστηκε «Rolexgate».
Ντίνα Μπολουάρτε
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία στο Περού εισέβαλε στο σπίτι της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε στο πλαίσιο έρευνας για διαφθορά που ονομάστηκε «Rolexgate», αναφέρει το BBC.

Οι αρχές έψαχναν για περισσότερα από δώδεκα ρολόγια Rolex που φέρεται να μην είχε δηλώσει η Πρόεδρος Μπολουάρτε.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από ένα ρεπορτάζ ειδήσεων που τράβηξε την προσοχή στα πολυτελή ρολόγια που φορούσε σε δημόσιες εκδηλώσεις, που χρονολογούνται από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά της τον Δεκέμβριο του 2022.

Η κυρία Μπολουάρτε είπε ότι το Rolex της ήταν ένα παλιό αντικείμενο που αγόρασε με τα έσοδα της εργασίας από τα 18 της.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα επανεξετάσει τις δηλώσεις περιουσιακών στοιχείων της τα τελευταία δύο χρόνια.

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα, η κυρία Μπολουάρτε επέμεινε ότι μπήκε στην κυβέρνηση «με καθαρά χέρια» και ότι θα «άφηνε την κυβέρνηση με καθαρά χέρια».

Η επιδρομή νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μια κοινή επιχείρηση μεταξύ της αστυνομίας και της εισαγγελίας, μεταδόθηκε από το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Latina.

Οι αξιωματούχοι φαίνονται να κατακλύζουν το σπίτι στην περιοχή Surquillo της πρωτεύουσας, Λίμα, ενώ αστυνομικοί εμπόδισαν την αντίθετη κυκλοφορία.

Έγινε αφότου οι εισαγγελείς απέρριψαν το αίτημα της κυρίας Μπολουάρτε για περισσότερο χρόνο για να απαντήσει σε κλήτευση που της ζητούσε να παράσχει απόδειξη αγοράς για τα ρολόγια της.

Η κυρία Μπολουάρτε, πρώην δικηγόρος, έγινε πρόεδρος σχεδόν τυχαία μετά την παραπομπή του προκατόχου της, Πέντρο Καστίγιο, μετά την προσπάθειά του να διαλύσει το Κογκρέσο και να κυβερνήσει με διάταγμα.

Η εκδίωξη του κ. Καστίγιο πυροδότησε βίαιες διαμαρτυρίες απαιτώντας την παραίτηση της κας Μπολουάρτε και τη διεξαγωγή νέων εκλογών. Σε συγκρούσεις σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα