ΑΘΗΝΑ
01:46
|
08.09.2024
Καταγγέλλει την βίαιη καταστολή της κινητοποίησης ενάντια στη συναυλία - ξέπλυμα του αμερικανικού στρατού, το βράδυ της Τετάρτης.
δακρυγόνα και κρότου – λάμψης ενάντια στους διαδηλωτές έξω από το Δημοτικό Ωδείο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη βίαιη επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ με χημικά, δακρυγόνα και κρότου – λάμψης ενάντια στους διαδηλωτές που συμμετείχαν στην κινητοποίηση που διοργανώθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, ενάντια στην συναυλία της χορωδίας της Ακαδημίας του Αμερικανικού Στρατού «West Point», στο Δημοτικό Ωδείο, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, κάνοντας λόγο για «προσπάθεια ξεπλύματος της αμερικανο-Νατοϊκής μηχανής και εργαλειοποίησης της τέχνης για τον κατευνασμό, την παραπλάνηση, την επικάλυψη και υποκριτική ωραιοποίηση της στρατιωτικής φονικής μηχανής των Η.Π.Α και του ΝΑΤΟ».

Καταγγέλλει επίσης, την Δημοτική Αρχή της Λάρισας, η οποία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «σε αντίθεση με την παράδοση, την ιστορία της πόλης και των αισθημάτων των δημοτών, παραχώρησε την αίθουσα του Ωδείου για την εξυπηρέτηση της κακέκτυπης “πολιτιστικής” παρωδίας του στρατού των ΗΠΑ».

«Είναι γνωστό», τονίζει μεταξύ άλλων η Επιτροπή Ειρήνης, «ότι οι ΗΠΑ με την πολεμική τους μηχανή ευθύνονται για μια σειρά πολέμους και επεμβάσεις σε όλο τον πλανήτη. Χαρακτηριστική είναι η υποστήριξη που δίνουν η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ για την σφαγή στην Παλαιστίνη στην οποία έχουν δολοφονηθεί 32 χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκ των οποίων 13.000 παιδιά στη Γάζα, ενώ είναι ιστορικά ο πρωταγωνιστής και ενορχηστρωτής μίας ατέλειωτης σειράς δολοφονικών ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων».

Τονίζει μάλιστα ότι η συναυλία αυτή πραγματοποιήθηκε πάνω στην επέτειο των 25 ετών από τους φονικούς βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας «με τόνους πυρομαχικών και με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου από τον στρατό των Η.Π.Α και στρατούς των Ευρωπαίων συμμάχων τους».

Τέλος, η Επιτροπή Ειρήνης απαιτεί να κλείσουν όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία που υπάρχουν στην περιοχή αλλά και την υπόλοιπη χώρα, κάνοντας αναφορά στο Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης που λειτουργεί στη Λάρισα στο πλαίσιο του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς. με πρωταγωνιστικό ρόλο συντονιστή στην επιχείρηση «Ασπίδες» στην εμπόλεμη ζώνη της Ερυθράς Θάλασσας, αλλά και στα σχέδια για μια τρίτη ΝΑΤΟϊκή βάση στην Ελλάδα, καθώς η Λάρισα έχει ήδη ενταχθεί δυναμικά στον σχεδιασμό των Αμερικανών για την χώρα μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

ΔΕΘ-Χρυσοχοΐδης: Ανακοίνωσε Panic Button και για ανηλίκους

Έρευνα: Οι έφηβοι που ατμίζουν είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κακή ψυχική υγεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα