ΑΘΗΝΑ
00:20
|
25.07.2026
Η Αίγυπτος θα λάβει την 1η δόση μιας διευρυμένης δανειακής συμφωνίας με το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μοσταφά Μαντμπούλι.
Η συμφωνία επεκτείνει μια διευρυμένη διευκόλυνση κεφαλαίων 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 46 μηνών, που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αίγυπτος θα λάβει την πρώτη δόση μιας διευρυμένης δανειακής συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μοσταφά Μαντμπούλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο, αναφέρει το Reuters.

Ο Μαντμπούλι δεν διευκρίνισε τον αριθμό, αλλά το ΔΝΤ είπε την Παρασκευή ότι το διευρυμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιτρέπει την άμεση αποδέσμευση 820 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία επεκτείνει μια διευρυμένη διευκόλυνση κεφαλαίων 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 46 μηνών, που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2022, η οποία τέθηκε σε αναμονή αφού η Αίγυπτος δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της να αποσυνδέσει το νόμισμά της, να επιταχύνει την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και να εφαρμόσει άλλες μεταρρυθμίσεις.

Το ΔΝΤ συμφώνησε να διευρύνει τη συμφωνία αφού η οικονομία της Αιγύπτου πληγώθηκε περαιτέρω από την κρίση της Γάζας, η οποία επιβράδυνε την ανάπτυξη του τουρισμού και πυροδότησε επιθέσεις από την Υεμένη στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, μειώνοντας στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι δύο από τις κύριες πηγές συναλλάγματος της Αιγύπτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Nestle σκέφτεται να κατεβάσει την τιμή του καφέ…

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Έχει γίνει η Ελλάδα ο Δούρειος Ίππος του Ισραήλ στον Κόλπο; – Middle East Eye

Ενίσχυση της μεταποίησης στην Κίνα, με «καύσιμο» τις εξαγωγές τεχνολογίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα