ΑΘΗΝΑ
13:06
|
02.05.2024
Η Αίγυπτος θα λάβει την 1η δόση μιας διευρυμένης δανειακής συμφωνίας με το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μοσταφά Μαντμπούλι.
Η συμφωνία επεκτείνει μια διευρυμένη διευκόλυνση κεφαλαίων 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 46 μηνών, που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2022
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αίγυπτος θα λάβει την πρώτη δόση μιας διευρυμένης δανειακής συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Μοσταφά Μαντμπούλι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου το Σάββατο, αναφέρει το Reuters.

Ο Μαντμπούλι δεν διευκρίνισε τον αριθμό, αλλά το ΔΝΤ είπε την Παρασκευή ότι το διευρυμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων επιτρέπει την άμεση αποδέσμευση 820 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία επεκτείνει μια διευρυμένη διευκόλυνση κεφαλαίων 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, 46 μηνών, που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2022, η οποία τέθηκε σε αναμονή αφού η Αίγυπτος δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της να αποσυνδέσει το νόμισμά της, να επιταχύνει την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων και να εφαρμόσει άλλες μεταρρυθμίσεις.

Το ΔΝΤ συμφώνησε να διευρύνει τη συμφωνία αφού η οικονομία της Αιγύπτου πληγώθηκε περαιτέρω από την κρίση της Γάζας, η οποία επιβράδυνε την ανάπτυξη του τουρισμού και πυροδότησε επιθέσεις από την Υεμένη στη ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα, μειώνοντας στο μισό τα έσοδα από τη Διώρυγα του Σουέζ.

Ο τουρισμός και η ναυτιλία είναι δύο από τις κύριες πηγές συναλλάγματος της Αιγύπτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα