ΑΘΗΝΑ
01:38
|
08.09.2024
Υπάλληλοι περισσότερων από 130 διπλωματικών αποστολών κατέθεσαν λουλούδια στο αυτοσχέδιο μνημείο στο Crocus City Hall στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης της 22ας Μαρτίου.
Στην εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκαν επικεφαλής και υπάλληλοι περισσότερων από 130 διπλωματικών αποστολών (πάνω από 250 άτομα)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπάλληλοι περισσότερων από 130 διπλωματικών αποστολών συμμετείχαν στην πένθιμη τελετή κατάθεσης λουλουδιών στο αυτοσχέδιο μνημείο στο Crocus City Hall στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης της 22ας Μαρτίου στις 30 Μαρτίου, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών στο κρατικό του πρωτόκολλο.

«Στην εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκαν επικεφαλής και υπάλληλοι περισσότερων από 130 διπλωματικών αποστολών (πάνω από 250 άτομα)», αναφέρεται στο μήνυμα. «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στους αξιότιμους εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος για την αλληλεγγύη τους με τον ρωσικό λαό σε μια τόσο δύσκολη ώρα».

Στην τελετή πένθους, που ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή, συμμετείχαν διπλωμάτες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των χωρών της Ασίας, της Αφρικής, της ΚΑΚ, της Μέσης Ανατολής, της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένων των πρεσβευτών της Λευκορωσίας, του Βατικανού, της Αιγύπτου, της ΕΕ, Μαρόκο, Λίβανος, Νικαράγουα, Παλαιστίνη, Σερβία, Συρία, ΗΠΑ, Σιέρα Λεόνε και Τουρκία.

Ο αριθμός των τραυματιών στην τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα αναθεωρήθηκε σε 551

Το τμήμα του ρωσικού υπουργείου έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της Μόσχας αναθεώρησε τον αριθμό των ανθρώπων που τραυματίστηκαν από την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης εβδομάδας στο Crocus City Hall σε 551.

«Μέχρι τις 6:00 π.μ. ώρα Μόσχας (3:00 π.μ. GMT – TASS) στις 30 Μαρτίου 2024, υπήρξαν 695 θύματα, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά, στην τρομοκρατική επίθεση, εκ των οποίων 144 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, έχουν σκοτωθεί. », αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο TASS ότι η πλειονότητα των ανθρώπων που τραυματίστηκαν από την επίθεση λαμβάνουν θεραπεία εξωτερικών ασθενών.

Το βράδυ της 22ας Μαρτίου, μια τρομοκρατική επίθεση είχε στόχο το συναυλιακό χώρο στο Κρασνογκόρσκ, στην περιοχή της Μόσχας, λίγο έξω από τα όρια της πόλης της Μόσχας.

Και οι τέσσερις ένοπλοι έχουν συλληφθεί, ενώ άλλοι πέντε πιστεύεται ότι τους βοήθησαν, σύμφωνα με τους ερευνητές. Η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή είπε ότι οι δράστες είχαν δεσμούς με Ουκρανούς εθνικιστές.

Την περασμένη Κυριακή, η Ρωσία κήρυξε το πρώτο της εθνικό πένθος από το 2018.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Τουρκία: Σεισμός 5 ρίχτερ στη νότια χώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα