ΑΘΗΝΑ
04:58
|
03.05.2024
Τουλάχιστον τρεις στρατιώτες της UNIFIL τραυματίστηκαν το Σάββατο σε ισραηλινή επιδρομή που είχε στόχο το όχημά τους.
Αυτή η φωτογραφία είναι τραβηγμένη από τον Λίβανο και δείχνει τα ισραηλινά σύνορα καθώς οι Ενδιάμεσες Ειρηνευτικές Δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL) περιπολούν στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, στη λιβανική πόλη Ντάιρα στις 11 Οκτωβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τρεις στρατιώτες της Προσωρινής Δύναμης του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL) τραυματίστηκαν το Σάββατο σε ισραηλινή επιδρομή που είχε στόχο το όχημά τους στα νότια της χώρας, σύμφωνα με επίσημα μέσα ενημέρωσης, μεταδίδει το Middle East Monitor.

«Ένα τετρακίνητο όχημα που ανήκει σε παρατηρητές εκεχειρίας UNTSO (Οργανισμός Εποπτείας Εκεχειρίας των Ηνωμένων Εθνών) κοντά στο Σημείο Β37 στη Μπλε Γραμμή, στα σύνορα με την κατεχόμενη Παλαιστίνη, δέχθηκε ισραηλινή επίθεση περίπου στις 10:15 π.μ. σήμερα το πρωί. », ανέφερε το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Πρόσθεσε ότι το όχημα «στοχοποιήθηκε από άμεσο πύραυλο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών αξιωματικών και ενός πολιτικού μεταφραστή, ο ένας από τους οποίους τραυματίστηκε σοβαρά».

«Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης για τη μεταφορά των τραυματιών με ελικόπτερο UNIFIL», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η UNIFIL εξέφρασε την ανησυχία της «για το κύμα βίας πέρα από τη Μπλε Γραμμή αυτή τη στιγμή».

«Αυτή η κλιμάκωση έχει προκαλέσει μεγάλο αριθμό θανάτων αμάχων και καταστροφές κατοικιών και μέσων διαβίωσης», ανέφερε η δύναμη του ΟΗΕ, προσθέτοντας: «Είναι επιτακτική ανάγκη να σταματήσει αμέσως αυτή η κλιμάκωση».

Κάλεσε «όλες τις πλευρές να αφήσουν τα όπλα τους και να ξεκινήσουν τη διαδικασία προς μια βιώσιμη πολιτική και διπλωματική λύση».

Η UNIFIL είπε ότι «παραμένει έτοιμη να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία με όποιον τρόπο μπορούμε, συμπεριλαμβανομένης της σύγκλησης τριμερούς συνάντησης κατόπιν αιτήματος των μερών».

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι δεν στόχευσε κανένα όχημα UNIFIL στην περιοχή Rmeish στο νότιο Λίβανο.

Η ένταση έχει φουντώσει κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ εν μέσω διακοπτόμενων ανταλλαγών πυρών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ, στις πιο θανατηφόρες συγκρούσεις από τότε που οι δύο πλευρές πολέμησαν σε πλήρη πόλεμο το 2006.

Η ένταση στα σύνορα έρχεται εν μέσω ισραηλινής στρατιωτικής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας που έχει σκοτώσει περισσότερους από 32.700 ανθρώπους μετά από μια διασυνοριακή επίθεση της παλαιστινιακής ομάδας Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου πέρυσι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα