ΑΘΗΝΑ
01:17
|
03.05.2024
Το Μπακού θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιεσδήποτε προκλήσεις, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν.
Ένας φρουρός ασφαλείας περνά δίπλα από μια σημαία του Αζερμπαϊτζάν (Α) και της Αρμενίας κατά την έναρξη των συνομιλιών στη Γενεύη, Ελβετία, 16 Οκτωβρίου 2017
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αρμενία συσσωρεύει ανθρώπινο δυναμικό, υλικό και πυροβολικό στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν και το Μπακού θα απαντήσει αποφασιστικά σε οποιεσδήποτε προκλήσεις, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, όπως μεταδίδει το TASS.

«Πρόσφατα, παρατηρείται συγκέντρωση ανθρώπινου δυναμικού, τεθωρακισμένων οχημάτων, εγκαταστάσεις πυροβολικού και άλλης βαριάς δύναμης πυρός των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων και η εντατική κίνηση των στρατευμάτων της σε διαφορετικές κατευθύνσεις των συνόρων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν υπό όρους», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου της στρατιωτικής υπηρεσίας σε δήλωση.

Το υπουργείο προειδοποίησε τις αρχές της Αρμενίας ότι οποιαδήποτε απόπειρα στρατιωτικής πρόκλησης εναντίον του Αζερμπαϊτζάν «θα κατασταλεί αποφασιστικά».

Σημείωσε την άνοδο της επιθετικής ρητορικής κατά του Αζερμπαϊτζάν από την πλευρά της Αρμενίας, προσθέτοντας ότι «η Αρμενία και οι προστάτες της θα φέρουν όλη την ευθύνη για την επιδείνωση της κατάστασης και κάθε πιθανή πρόκληση».

Το Γερεβάν καταδικάζει τους ισχυρισμούς του Μπακού για μετακινήσεις στρατευμάτων κοντά στα σύνορα

Οι ισχυρισμοί του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ότι οι αρμενικές ένοπλες δυνάμεις συγκεντρώνουν προσωπικό, υλικό και πυροβολικό κοντά στη συνοριακή ζώνη δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική κατάσταση, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αρμενικό υπουργείο Άμυνας.

Επιπλέον, το αρμενικό στρατιωτικό πρακτορείο ανέφερε ότι «στις 30 Μαρτίου, φωτογραφίες μιας αυτοκινητοπομπής νεοσύλλεκτων οδηγών των Ενόπλων Δυνάμεων της Δημοκρατίας της Αρμενίας ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας διαδόθηκαν σε διάφορα κανάλια Telegram, προσπαθώντας να τις απεικονίσουν ως στρατιωτική κίνηση προς τα σύνορα, κάτι που είναι αναληθές».

Το Γερεβάν αξιολόγησε την τρέχουσα κατάσταση στα σύνορα Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν ως σταθερή και είπε ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για την προστασία των συνόρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα