ΑΘΗΝΑ
03:15
|
02.05.2024
Μετά την «Αποκαθήλωση» έρχεται η αντικατάσταση.
Οι αντικαταστάτες των Μπρατάκου-Παπασταύρου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου, ενώ ο Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει νέο ρόλο καθώς ορίζεται γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού. 

Η εξέλιξη αυτή, η οποία ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, έρχεται λίγες μέρες μετά τις παραιτήσεις των κ. Παπασταύρου και Μπρατάκου

Από τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου σχετικά με την αναδιάταξη δυνάμεων στο Μαξίμου, προκύπτει το συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια εσωτερική αναδιάταξη. Σημειώνεται, ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου μειώνονται κατά δύο, καθώς οι αρμοδιότητές τους κατανέμονται σε ήδη υπάρχοντα μέλη της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτναζτή.

Ο δε Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού. Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, αυτό σημαίνει ότι επανέρχεται η θέση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Ακης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό. Πρόκειται για φορείς όπως η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία. Αντίστοιχα ο Θανάσης Κοντογεώργης αναλαμβάνει την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Τέλος, η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού, ενώ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα