ΑΘΗΝΑ
05:15
|
06.05.2024
Στόχος του Τραμπ ήταν να τους ωθήσει να ξαναβάλουν το χέρι στη τσέπη και να προσφέρουν χρήματα για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.
Ντόναλντ Τραμπ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τις κάλπες του ερχόμενου Νοέμβρη στις ΗΠΑ είχε σχέση το σημερινό πρωταπριλιάτικο ψέμα του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ που ετοιμάζεται να πάρει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για να συμμετάσχει στις εκλογές.

Στους χιλιάδες φανατικούς υποστηρικτές του έστειλε σήμερα το έκτακτο μήνυμα με e-mail και SMS που συνοψιζόταν εν ολίγοις στη φράση: «Αναστέλλω την προεκλογική εκστρατεία μου».

Το μήνυμα αυτό συνόδευε ένας υπερσύνδεσμος που οδηγούσε σε έναν ιστότοπο όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να δωρίσουν 5, 500 ή 3.300 δολάρια στην εκστρατεία του Τραμπ.

΄Όπως κατάλαβαν όλοι, στόχος του Τραμπ ήταν να τους ωθήσει να ξαναβάλουν το χέρι στη τσέπη και να προσφέρουν χρήματα για να στηρίξουν την υποψηφιότητά του.

 «Πιστέψατε πραγματικά ότι ανέστειλα την εκστρατεία μου; Πρωταπριλιά!» έγραφε με κεφαλαία γράμματα ο Τραμπ.

Εσείς πόσα προεκλογικά SMS πήρατε σήμερα;

Εδώ και αρκετά χρόνια, οι Αμερικανοί ψηφοφόροι κατακλύζονται από SMS, επιστολές και μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους (ενίοτε και δέκα φορές την ημέρα!) που τους καλούν να στηρίξουν οικονομικά τους υποψηφίους.

Έτσι, τα επιτελεία των υποψηφίων αναγκάζονται να βρίσκουν ολοένα και πιο «δημιουργικούς» τρόπους για να ξεχωρίζουν. Σε μια χώρα όπου για μια εκλογική νίκη απαιτούνται δισεκατομμύρια δολάρια, οι δωρεές είναι πολύτιμες.

Ο Τραμπ συχνά επικαλείται τις δικαστικές περιπέτειές του για να συγκινήσει τους ψηφοφόρους του, κάτι που αξιοποιεί με ποικίλους τρόπους επαναλαμβάνοντας συχνά π.χ. πως «ο υπουργός Δικαιοσύνης του Μπάιντεν προσπαθεί να με φυλακίσει ισόβια».

Προς το παρόν πάντως, το ταμείο της προεκλογικής εκστρατείας του πρώην προέδρου διαθέτει λιγότερα χρήματα από εκείνο του Μπάιντεν.

Το επιτελείο των Δημοκρατικών δεν δίστασε μάλιστα να υιοθετήσει την τακτική του Τραμπ, που συνηθίζει να «στολίζει» με σκληρά επίθετα τους αντιπάλους του, και τον αποκαλεί πλέον «Ντον ο αδέκαρος».

Τα φθηνά τερτίπια και των δύο υποψηφίων αντιμετωπίζονται σκωπτικά από μία μερίδα ψηφοφόρων, που δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν…κλόουν αμφότερους τους διεκδικητές του προεδρικού θώκου στις ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα