ΑΘΗΝΑ
11:23
|
05.05.2024
Ο Σι εξήγησε πως αντιμετωπίζει τις σχέσεις με την Ινδονησία «από στρατηγική και μακροπρόθεσμη προοπτική» και πως επιθυμεί την αναβάθμιση σε στρατηγικό επίπεδο.
Οι Πρόεδροι Ινδονησίας και Κίνας στο Πεκίνο
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση στο Πεκίνο με τον νέο ηγέτη της Ινδονησίας, Πραμπόβο Σουμπιάντο είχε σήμερα ο 70χρονος Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ  με αφορμή την εκλογή του στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Αναφέρθηκε στην ταχεία ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μέσα στην τελευταία δεκαετία και τόνισε πως το υπερσύγχρονο γρήγορο σιδηροδρομικό δίκτυο Τζακάρτα-Μπαντούνγκ που κατασκευάστηκε από την κινέζικη εταιρία CRRC Sifang Co Ltd και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2023 αντικατοπτρίζει την «διμερή συνεργασία υψηλής ποιότητας» που εισήλθε «σε νέο στάδιο για την οικοδόμηση μίας κοινότητας με κοινό μέλλον».

Ο Κινέζος ηγέτης εξήγησε πως αντιμετωπίζει τις σχέσεις με την Ινδονησία «από στρατηγική και μακροπρόθεσμη προοπτική» και πως είναι πρόθυμο σαν εμβαθύνει τη σχέση αυτή σε επίπεδο «στρατηγικής συνεργασίας».

Ο 72χρονος Ινδονήσιος Πρόεδρος (ε.α. στρατηγός και πρώην υπουργός Άμυνας) Πραμπόβο Σουμπιάντο που εξελέγη στο αξίωμα αυτό κατά τις εκλογές της 14ης Φεβρουαρίου 2024, από την πλευρά του ευχαρίστησε τον Κινέζο ομόλογο για τη θερμή υποδοχή επισημαίνοντας πως η Κίνα ήταν η πρώτη ξένη χώρα που επισκέπτεται μετά την εκλογή του.

Ανέφερε επίσης πως ομοίως υποστηρίζει τις στενότερες διμερείς σχέσεις προσθέτοντας πως θα συνεχίσει τη «φιλική πολιτική έναντι της Κίνας».

Ο Ινδονήσιος Πρόεδρος ξεκίνησε την τριήμερη επίσκεψή του στην Κίνα, την Κυριακή, 31 Μαρτίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιπρόσωπος της ΛΔΚ στον ΟΗΕ: Αυτοκαταστροφικές οι κυρώσεις στην χώρα

Βρετανία: Συντριπτική ήττα των Συντηρητικών στις τοπικές εκλογές-Κερδίζουν έδαφος οι Εργατικοί

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε στις Βαλτικές προκλήσεις με ασύμμετρα μέτρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα