ΑΘΗΝΑ
08:52
|
04.05.2024
Ο διάδρομος θα αποτελεί το πρώτο στάδιο προς τη σταδιακή επανάληψη της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο λιμάνι των βορειοανατολικών ΗΠΑ
Βαλτιμόρη μετά την κατάρρευση της γέφυρας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδια για τη δημιουργία ενός θαλάσσιου προσωρινού διαδρόμου μία βδομάδα μετά την κατάρρευση της γέφυρας Φράνσις Σκοτ Κι στη Βαλτιμόρη ως αποτέλεσμα πρόσκρουσης του φορτηγού πλοίου Dali ανακοίνωσαν απόψε οι λιμενικές αρχές της πόλης.

Όπως ανέφεραν στόχος του προσωρινού θαλάσσιου διαδρόμου θα είναι να μπορούν να περνούν πλοία η διέλευση των οποίων θεωρείται «απαραίτητη».

Σε ανακοίνωση, οι εθνικές αρχές, οι πολιτειακές του Μέριλαντ, και της Βαλτιμόρης, εξήγησαν ότι αυτός ο πρώτος διάδρομος θα αποτελεί το πρώτο στάδιο προς τη σταδιακή επανάληψη της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο λιμάνι των βορειοανατολικών ΗΠΑ, που είναι ένα από τα σημαντικότερα της χώρας.

Ο διάδρομος αυτός δεν θα είναι ωστόσο σε έναν πρώτο χρόνο αρκετές φαρδύς για τη διέλευση μεγάλων πλοίων και επομένως θα τον διασχίζουν πλοία που «μετέχουν στις επιχειρήσεις» καθώς και στις υπηρεσίες διάσωσης.

«Δεν θα είναι αρκετά φαρδύς για να επιτρέπει τη διέλευση πλοίων εμπορευματοκιβωτίων. Οι εργασίες είναι σε εξέλιξη για τη διάνοιξη σιγά -σιγά της διέλευσης για περισσότερα καράβια, αλλά εμείς δεν έχουμε χρονοδιάγραμμα για αυτό το θέμα» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κάρμεν Κάβερ, εκπρόσωπος της ακτοφυλακής.

(Ο διάδρομος) αναμένεται να ανοίξει  εντός τρέχοντος 24ώρου χωρίς να έχει διευκρινιστεί η ώρα.Ένας δεύτερος θαλάσσιος διάδρομος ετοιμάζεται να ανοίξει, αλλά ήταν αδύνατο σήμερα να έχουμε διευκρινίσεις για το πότε θα ανοίξει για τη θαλάσσια κυκλοφορία, πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση εκδίδεται μετά την έναρξη, την Κυριακή, των εργασιών απομάκρυνσης υλικών της γέφυρας – μια περίπλοκη επιχείρηση που απαιτούσε το κόψιμο και τη μετακίνηση ενός πρώτου τμήματος, βάρους «σχεδόν 200 τόνων».

Το πλοίο που προσέκρουσε στη γέφυρα είναι πλέον παγιδευμένο στο σημείο, με ένα μέρος της γέφυρας που κατέρρευσε πάνω του. Εμποδίζει έτσι τις θαλάσσιες μεταφορές σε ένα από τα λιμάνια με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα.

Οι έξι μετανάστες εργάτες που επισκεύαζαν το οδόστρωμα πάνω στη γέφυρα την ώρα του δυστυχήματος θεωρούνται νεκροί, παρότι βρέθηκαν τα πτώματα μόνο δύο εξ αυτών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Ημέρες παθών και θαυμάτων στην αγορά εργασίας (της αναλήψεως στα ΑΤΜ για αυξήσεις και Δώρα)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα