ΑΘΗΝΑ
07:13
|
15.07.2024
Το Ισραήλ κατήγγειλε τα σχέδια του Ισπανού πρωθυπουργού ως «επιβράβευση της τρομοκρατίας».
Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία θα αναγνωρίσει ως κράτος τα παλαιστινιακά εδάφη έως τον Ιούλιο, υποστήριξε σε δημοσιογράφους ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του ισπανικού Τύπου. 

Όπως μεταδίδουν το κρατικό πρακτορείο EFE και οι εφημερίδες El Pais και La Vanguardia –επικαλούμενες ανεπίσημα σχόλια του Σάντσεθ στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν στο Αμάν, την πρώτη στάση στην περιοδεία του, ο Ισπανός πρωθυπουργός αναμένει εξελίξεις ως προς την έκβαση της σύγκρουσης στην περιοχή, εν όψει των ευρωεκλογών, στις αρχές Ιουνίου, αλλά και εν μέσω των παράλληλων διεργασιών που είναι σε εξέλιξη στα Ηνωμένα Έθνη. 

Σύμφωνα με το EFE, ο Σάντσεθ τόνισε, πως η Ισπανία θα επεκτείνει την αναγνώριση στους Παλαιστινίους μέχρι τον Ιούλιο, εκτιμώντας παράλληλα πως σύντομα θα υπάρξει μια «κρίσιμη μαζικότητα» εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα ωθήσει πολλά κράτη-μέλη να υιοθετήσουν την ίδια θέση. 

Στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου, εξάλλου, ο Σάντσεθ είχε συμφωνήσει με τους ηγέτες της Ιρλανδίας, της Μάλτας και της Σλοβενίας να «κάνουν το πρώτο βήμα» στην αναγνώριση κρατικής υπόστασης για τα κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας. 

Απαντώντας στις τέσσερις αυτές χώρες, το Ισραήλ κατήγγειλε τα σχέδιά τους ως «επιβράβευση της τρομοκρατίας» που θα μείωνε τις πιθανότητες επίλυσης της σύγκρουσης στη Γάζα μέσω διαπραγματεύσεων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, σε σύνοδο στην Ισπανία, τα αραβικά κράτη και η Ε.Ε. είχαν συμφωνήσει πως η λύση των δύο κρατών είναι η απάντηση στη σύγκρουση Παλαιστινίων-Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διάγγελμα Μπάιντεν: Να μην μετατραπεί η πολιτική σε «πεδίο φονικής μάχης»

Η ΛΑΡΚΟ και η εθνική καταστροφή μπροστά μας

Νέα κυβέρνηση στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά καμία αλλαγή στην Ευρώπη

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κομμουνιστικού κόμματος του Νεπάλ διορίστηκε νέος πρωθυπουργός

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα