ΑΘΗΝΑ
06:19
|
03.05.2024
Οι διαδηλωτές έφθασαν αρχικά έξω από το κτίριο της Κνέσετ και στη συνέχεια  έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού, Μπ. Νετανιάχου.
Από την αποψινή διαδήλωση στην Ιερουσαλήμ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα αντικυβερνητική διαδήλωση πραγματοποίησαν απόψε στην Ιερουσαλήμ χιλιάδες Ισραηλινοί διαδηλωτές και συγγενείς των πάνω από 130 ομήρων που παραμένουν στα χέρια της Χαμάς από την αρχή του πολέμου (7 Οκτωβρίου 2023) στη Γάζα.

Το πλήθος των διαδηλωτών έφθασε αρχικά έξω από το κτίριο του κοινοβουλίου (Κνέσετ) και στη συνέχεια  έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη συνοικία Rehavia.

Η αστυνομία είχε ορθώσει οδοφράγματα πέριξ της κατοικίας του πρωθυπουργού εμποδίζοντας το κύριο σώμα των διαδηλωτών να το πλησιάσει σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων και αυτοί «απάντησαν» δημιουργώντας πανδαιμόνιο με συνθήματα κατά της κυβέρνησής του, τους ήχους τυμπάνων και κόρνας αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα The Times of Israel απόψε, μεταξύ των χιλιάδων διαδηλωτών έξω από το κτίριο της Κνέσετ που ζητούσαν άμεση προσφυγή στις κάλπες ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Μπαράκ.

Ο Μπαράκ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως καταρρέει και προκαλεί σύγχυση και άσκησε πιέσεις στο μεγαλύτερο συνδικάτο του Ισραήλ, το Histadrut, να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των διαδηλωτών μπλοκάροντας, πιθανώς με κινητοποιήσεις, τη λειτουργία όλης της χώρας.

Το ασπροκόκκινο κασκόλ των 70 μέτρων

Ανάμεσα στο πλήθος ξεχώρισε η 72χρονη συνταξιούχος Νουρίτ Στάινφελντ, που πλέκει μαζί με άλλες γυναίκες ένα ερυθρόλευκο κασκόλ, όπου το κόκκινο συμβολίζει την οργή και το λευκό την ειρήνη αλλά και την ατέρμονη αναμονή. Στόχος των γυναικών είναι να πλέξουν ένα κασκόλ μήκους 70 χιλιομέτρων, όσο απέχει η Κνεσέτ από τη Γάζα. Ως τώρα έχουν φθάσει στα 30 μέτρα.

Η Στάινφελντ μιλώντας σε δημοσιογράφους εξήγησε πως αυτό είναι ένας τρόπος έκφρασης «επειδή αυτή η χώρα μπορεί να μην υπάρχει για πολύ καιρό, επειδή αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε από το εξωτερικό αλλά κυρίως από το εσωτερικό, με τη μισή χώρα να στηρίζει μια κυβέρνηση που την θεωρώ εγκληματική, διεφθαρμένη».

Την Δευτέρα πραγματοποιήθηκε στην Ιερουσαλήμ μία από τις μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα