ΑΘΗΝΑ
00:20
|
04.05.2024
Η επίθεση προκάλεσε τον ελαφρύ τραυματισμό 13 σπουδαστών και έγινε σε διυλιυστήριο και σε εργοστάσια στις πόλεις Γελαμπούγκα και Νιζνεκάμσκ.
Χάρτης περιοχής της δημοκρατίας του Ταταρστάν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη που αποδίδονται στην Ουκρανία προκάλεσαν σήμερα τον τραυματισμό 13 ατόμων σε βιομηχανική ζώνη της δημοκρατίας του Ταταρστάν που αποτελεί τμήμα της νοτιοανατολικής Ρωσικής Ομοσπονδίας και απέχει περίπου 1.000 χλμ από τα μέτωπα του πολέμου. Παράλληλα προκάλεσαν περιορισμένης έκτασης ζημιές στο τρίτο μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου της Ρωσίας που απέχει 1.300 χλμ από τα πρώτα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, Ρουστάμ Μινιχανόφ, η επίθεση έγινε σε εργοστάσια που βρίσκονται στις πόλεις Γελαμπούγκα και Νιζνεκάμσκ. Οι τραυματίες ήταν όλοι σπουδαστές εκ των οποίων δύο ανήλικοι αλλά κανενός η ζωή δεν απειλείται.

Η επίθεση έγινε στις 5.25 π.μ. (ώρα Ελλάδος) με στόχο την Ειδική Οικονομική Ζώνη (ZES) Αλαμπούγκα, που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από τη Γελαμπούγκα.

Στρατιωτική ουκρανική πηγή όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για «επιχείρηση της GUR», δηλαδή της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που έχει αναλάβει κατά το παρελθόν την ευθύνη ανάλογων επιθέσεων στη Ρωσία.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του πρακτορείου Reuters, το 14% των εγκαταστάσεων διύλισης πετρελαίου στη Ρωσία έχει κλείσει λόγω ουκρανικών επιθέσεων με τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη και έχουν προκαλέσει ανησυχία στις ΗΠΑ αφενός για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, αφετέρου για τις επιπτώσεις αυτών των ενεργειών σε περαιτέρω αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου ενόψει και τον αμερικανικών προεδρικών εκλογών του Νοέμβρη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα