ΑΘΗΝΑ
05:57
|
06.05.2024
Επίσης, εξήρε τα αποτελέσματα των μαχητών της παλαιστινιακής αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας «απέναντι σε έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στην περιοχή».
Χασάν Νασράλα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διάγγελμα με αφορμή την Ημέρα της Ιερουσαλήμ εκφώνησε σήμερα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, Χασάν Νασράλα, στο φόντο του πολέμου και του λιμού στη Γάζα αλλά και της πρωτοφανούς επίθεσης του Ισραήλ στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό την περασμένη Δευτέρα, 1 Απριλίου.

Ο Χασάν Νασράλα παρομοίασε με «πλημμύρα ελευθερίας» ό,τι συμβαίνει σήμερα στα παλαιστινιακά εδάφη, στην ευρύτερη περιοχή και στον κόσμο, εκφράζοντας την ελπίδα πως με τον καιρό θα μεγαλώσει και θα γίνει πιο δυνατή.

Εκτίμησε πως τα μέτωπα της αντίστασης σε Υεμένη, Λίβανο και Ιράκ υφίστανται πίεση αλλά θα συνεχίσουν το έργο τους με τον καλύτερο τρόπο.

Εξήρε τα αποτελέσματα των μαχητών της παλαιστινιακής αντίστασης στη Λωρίδα της Γάζας «απέναντι σε έναν από τους ισχυρότερους στρατούς στην περιοχή» διαβεβαιώνοντας πως θα πρέπει να υποστηριχτεί μέχρι να βγει νικηφόρα από τις μάχες.

Τόνισε επίσης πως ο πόλεμος στη Γάζα συνεχίζεται εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες και ο εχθρός δεν ανταποκρίνεται σε καμία διεθνή έκκληση για εκεχειρία ή στο διεθνές δίκαιο και απηύθυνε με τη σειρά του έκκληση για μόνιμη εκεχειρία, αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλη τη Λωρίδα της Γάζας και επιστροφή των εκτοπισμένων στα εδάφη τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Κίνα: Ο Σι επαινεί τους δεσμούς με τη Γαλλία κατά την επίσκηψή του στο Παρίσι

Γάζα: Μαραθώνιος διαβουλεύσεων σε Κάιρο και Ντόχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα