ΑΘΗΝΑ
01:35
|
01.05.2024
Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Υεμένη, Τιμ Λέντερκινγκ, παραδέχθηκε απόψε πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στην Υεμένη.
Τιμ Λέντερκινγκ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την επιθυμία των ΗΠΑ για την επίτευξη «διπλωματικής λύσης» που θα τερματίσει τον πολυετή πόλεμο στην Υεμένη εξέφρασε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Τιμ Λέντερκινγκ, μετά από διαβουλεύσεις που είχε τις τελευταίες μέρες σε Ομάν και Σαουδική Αραβία.

«Ευνοούμε μία διπλωματική λύση,  ξέρουμε πως δεν υπάρχει στρατιωτική λύση» είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε ενθαρρυμένος από τη μεσολάβηση της Σαουδικής Αραβίας μεταξύ των Χούθι και της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Προέδρου Χάντι επειδή θεωρεί πως μπορεί να δημιουργήσει το έδαφος για «να πάμε πέρα από τις σημερινές εντάσεις».

Υπερασπίστηκε από την άλλη τις επιθέσεις των ΗΠΑ κατά των Χούθι λέγοντας πως επιδιώκουν την καταστροφή υποδομών και εγκαταστάσεων που μπορούν να πλήξουν τα πλοία που πλέουν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Επίσης, ανέφερε πως οι επιθέσεις των Χούθι έχουν μειώσει κατά 15% τον αριθμό των πλοίων που μπορούν να πλησιάσουν και να ελλιμενιστούν στο επίνειο Χοντέιντα με αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για την Υεμένη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα