ΑΘΗΝΑ
14:57
|
02.05.2024
Το γραφείο του δημάρχου Φιλίπ ανακοίνωσε πως ο δήμαρχος της Χάβρης «συνεργάζεται με τις αρχές».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία της Γαλλίας πραγματοποίησε σήμερα έρευνα στο δημαρχιακό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, Εντουάρ Φιλίπ, στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διαφθοράς και πιθανών οικονομικών παρατυπιών.

Το γραφείο του Φιλίπ, ο οποίος θεωρείται ευρέως ως πιθανός διάδοχος του Εμανουέλ Μακρόν για την προεδρία στις εκλογές του 2027, ανακοίνωσε πως ο δήμαρχος της Χάβρης «συνεργάζεται με τις αρχές».

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters,  η έρευνα αποτελεί μέρος μιας προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο για «αθέμιτη άσκηση επιρροής, ευνοιοκρατία, κατάχρηση δημοσίων πόρων και ψυχολογική παρενόχληση».

Μιλώντας στο δίκτυο BFM TV, ο Φιλίπ επεσήμανε ότι ο ίδιος και η ομάδα του σχεδίαζαν να δείξουν στους ερευνητές ότι «σεβαστήκαμε τους κανόνες». Κατά την εφημερίδα Le Monde, η έρευνα στρέφεται εναντίον του ίδιου του Φιλίπ και ορισμένων συνεργατών του.

Ο Εντουάρ Φιλίπ παραιτήθηκε από πρωθυπουργός το 2020, ενόψει του κυβερνητικού ανασχηματισμού. Ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός του Μακρόν, αφού αποχώρησε από το συντηρητικό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων για να ενταχθεί στην ομάδα του προέδρου, μετά τις εκλογές του 2017. Το 2020 επανεξελέγη δήμαρχος της Χάβρης, στη βόρεια Γαλλία.

«Ο δήμαρχος, οι αιρετοί αξιωματούχοι και οι δημοτικές υπηρεσίες της Χάβρης είναι στη διάθεση του εισαγγελέα ώστε να παραδώσουν στο σύνολό τους οποιαδήποτε στοιχεία είναι αναγκαία για την έρευνα» ανέφερε το δημαρχείο στην ανακοίνωσή του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πολιτικές αντιδράσεις για την «προκλητική» αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου

Χάγη: Απέρριψε τα έκτακτα μέτρα για τις γερμανικές εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA-Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα