ΑΘΗΝΑ
14:08
|
02.05.2024
Η τιμή του βασικού μοντέλου SU7 θα είναι κάτω από τα 30.000 δολάρια, σημαντικά φθηνότερο από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Model 3 της Tesla.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο κινέζικος κολοσσός τεχνολογίας Xiaomi που κατασκευάζει έξυπνα κινητά, τάμπλετ κ.α. ανακοίνωσε σήμερα πως πήρε τις πρώτες 100.000 παραγγελίες για την κατασκευή του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου που σχεδίασε με σκοπό τη μαζική παραγωγή.

Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi θα είναι σπορ και θα ονομάζεται SU7 (που σημαίνει «Speed Ultra 7»).

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της εταιρίας, Λέι Τζουν, σε ομιλία που εκφώνησε σήμερα στην κεντρική εκδήλωση παρουσίασης του αυτοκινήτου στο Πεκίνο τόνισε πως η πραγματική επανάσταση στην παραγωγή έξυπνων αυτοκινήτων άρχισε «και επίσημα» και πως η Κίνα σίγουρα θα δημιουργήσει μία μεγάλη εταιρία όπως η αμερικανική Tesla.

Η εξέλιξη προκάλεσε αύξηση της μετοχής της εταιρίας κατά 16% στο χρηματιστήριο του Χονγ Κονγκ την Τρίτη και 13% σήμερα καθώς ανακοινώθηκε πως η τιμή του βασικού μοντέλου SU7 θα είναι κάτω από τα 30.000 δολάρια, σημαντικά φθηνότερο από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο Model 3 της Tesla στην Κίνα.

Οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο και η πιο ακριβή έκδοση του μοντέλου SU7 Max που θα κοστίζει 8.500 ευρώ αναμένεται να ξεκινήσει το 2025.

Η είσοδος της Xiaomi στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ξεκινά σε περιβάλλον έντονου ανταγωνισμού εντός και εκτός Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 250.000 οι διασυνδέσεις των POS με τις ταμειακές μηχανές

Πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Κυρώσεις από Ιράν προς ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο

ΟΟΣΑ για Ελλάδα: Χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Σταθερότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα