ΑΘΗΝΑ
23:11
|
03.05.2024
Μετά από αίτημα μελών της Κρατικής Δούμας, ζητούν στοιχεία για εμπλοκή ατόμων και οντοτήτων σε οργάνωση και χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.
Φωτ: Υπηρεσία Τύπου της Κρατικής Δούμας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίτημα παροχής πληροφοριών σχετικά με πιθανή εμπλοκή δυτικών χωρών σε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία, απέστειλε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα από τη Μόσχα σε ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία και Κύπρο.

Το έγγραφο, που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο TASS, εστάλη μετά από αίτημα μελών της Κρατικής Δούμας, τα οποία ζητούν να διερευνηθεί εάν άτομα και οντότητες που εδρεύουν στο εξωτερικό μπορεί να έχουν εμπλακεί στην οργάνωση και χρηματοδότηση τρομοκρατικών επιθέσεων εντός της Ρωσίας, καθώς και στις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων διευκρινίζει ότι το σχετικό αίτημα εστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες των παραπάνω χωρών.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, το ανώτατο εισαγγελικό όργανο της Ρωσίας εκφράζει την ελπίδα ότι «οι συνάδελφοί μας σε αυτές τις χώρες θα εξετάσουν σοβαρά τα αιτήματα και θα εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους βάσει της Διεθνούς Σύμβασης του 1999 για την καταστολή της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της Διεθνούς Σύμβασης του 1997, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταφορά των πληροφοριών και διευκόλυνση των προσπαθειών για την απόκτηση αποδεικτικών στοιχείων».

Όπως αναφέρει το πρακτορείο TASS, τα μέλη της Κρατικής Δούμας παρουσίασαν άμεσες αποδείξεις για φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς τρομοκρατικών επιθέσεων καθώς και άλλους που χρηματοδότησαν και συγκάλυψαν τις ενέργειές τους, τονίζοντας την εκτίμησή τους ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Ρωσία μέσω του ISIS (Ισλαμικού Κράτους) και των ουκρανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Τέλος, τα μέλη της Δούμας απαιτούν να διωχθεί η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ και της Ουκρανίας για οργάνωση, χρηματοδότηση και διεξαγωγή τρομοκρατικών επιχειρήσεων με στόχο τη Ρωσία και ολόκληρο τον σύγχρονο κόσμο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα