ΑΘΗΝΑ
21:34
|
02.05.2024
Έκκληση στις χώρες του ΟΗΕ να σταματήσουν την πώληση ή μεταφορά όπλων, πυρομαχικών και λοιπού στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ.
ΟΗΕ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σχέδιο απόφασης με αίτημα την επιβολή εμπάργκο όπλων κατά του Ισραήλ λόγω «εύλογου κινδύνου γενοκτονίας στη Γάζα» προωθείται στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη για συζήτηση κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Παρασκευή, 5 Απριλίου.

Το οκτασέλιδο σχέδιο απόφασης που προωθείται από το Πακιστάν εκ μέρους του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας καταδικάζει την ευρεία χρήση όπλων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές από το Ισραήλ και απαιτεί να αναλάβει τη νομική ευθύνη ώστε να αποτρέψει τη γενοκτονία των Παλαιστινίων. Γίνεται επίσης έκκληση στις χώρες του ΟΗΕ να σταματήσουν την πώληση ή μεταφορά όπλων, πυρομαχικών και λοιπού στρατιωτικού εξοπλισμού στο Ισραήλ.

 Ζητείται επίσης από το Ισραήλ να τερματίσει τον πόλεμο και την κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών και να άρει άμεσα «το παράνομο εμπάργκο» στη Λωρίδα της Γάζας και να τερματίσει διάφορες μορφές συλλογικής τιμωρίας.

Το σχέδιο απόφασης έχει επίσης την υποστήριξη των διπλωματικών αποστολών Παλαιστίνης, Βολιβίας και Κούβας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Bloomberg: Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα