ΑΘΗΝΑ
02:20
|
03.05.2024
Η ακρίβεια σταθερά το μεγαλύτερο πρόβλημα της κοινωνίας. Το 61% ζητά τη σύσταση προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών.
Κασσελάκης-Μητσοτάκης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας διατηρεί το προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του αν και το ποσοστό της βρίσκεται κάτω από το 30% στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11%. Στην τέταρτη θέση είναι η Ελληνική Λύση με 8% και ακολουθούν ΚΚΕ με 7,5%, ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας με 3%, Σπαρτιάτες και Νέα Αριστερά με 2,5%, ΜέΡΑ25 με 2%, Φωνή Λογικής και Δημοκράτες με 1,5%. 


Στην εκτίμηση η ΝΔ συγκεντρώνει 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5% και ακολουθούν η Ελληνική Λύση με 9%, το ΚΚΕ με 8,5%, η Νίκη και η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά με 3%. Οι Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου μετρήθηκαν στο 1,8%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, περισσότεροι από τους μισούς πολίτες εμφανίζονται αρνητικοί στο ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, ενώ μόλις το 35% δηλώνουν θετικοί. Αντιθέτως, το 61% δήλωσε θετικό στο ενδεχόμενο σύστασης προανακριτικής για την τραγωδία των Τεμπών, αίτημα που έχουν θέσει σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


Όσον αφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, πρώτο και με διαφορά είναι η ακρίβεια και ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά, η εγκληματικότητα, η υγεία και η δικαιοσύνη.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και καταλληλότερος για την πρωθυπουργία. Στη δεύτερη θέση είναι ο Κανένας και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προηγείται του Νίκου Ανδρουλάκη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα