ΑΘΗΝΑ
05:45
|
20.05.2024
Οι τζιχαντιστές προσπάθησαν να καταλάβουν στρατιωτικές βάσεις αλλά απέτυχαν. Οι νεκροί από τις συγκρούσεις πλησιάζουν τους 30.
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συντονισμένες επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης στο νοτιοανατολικό Ιράν εξαπέλυσαν σήμερα ομάδες αντικυβερνητικών ενόπλων προκαλώντας συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο περίπου 30 ατόμων.

Σύμφωνα με το σαουδαραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya, ο υποδιοικητής της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουχιστάν, Αλιρεζά Μαρχαμαντί, χαρακτήρισε τις επιθέσεις «τρομοκρατική επίθεση» που εξαπέλυσε η σουνιτική ένοπλη αντι-ιρανική οργάνωση «Jaish al Adl» (σ.σ. «Στρατός Δικαιοσύνης») με ανάρτηση ανακοίνωσης στο Telegram.

Σύμφωνα με την ιρανική δημόσια τηλεόραση, 10 μέλη των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας και 18 ένοπλοι δράστες σκοτώθηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων.

Παράλληλα το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε πως οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να καταλάβουν βάσεις των Φρουρών της Επανάστασης στις πόλεις Ρασκ και Τσαμπαχάρ της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουχιστάν, επισημαίνοντας τις σχέσεις της οργάνωσης με το Ισραήλ.

«Η οργάνωση Jaish al Adl που συνδέεται με τους Σιωνιστές και ανέλαβε την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης» ανέφερε ο υποδιοικητής της επαρχίας, Αλιρεζά Μαρχαματί στο πρακτορείο ειδήσεων.

Ποια είναι η οργάνωση Jaish al Adl

Η οργάνωση «Jaish al Adl» φτιάχτηκε το 2012 και χαρακτηρίστηκε τρομοκρατική οργάνωση και από το Ιράν και από τις ΗΠΑ. Ισχυρίζεται πως δρα για να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες ζωής και περισσότερα δικαιώματα στην εθνότητα των Μπαλούχων της ομώνυμης επαρχίας του Ιράν που συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Πακιστάν και είναι από τις λιγότερο ανεπτυγμένες της χώρας.

Συχνά έχει κατηγορηθεί πως δρα σαν το δεξί χέρι των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να υπονομευτεί η ασφάλεια στην περιοχή και να διασαλευτεί η σταθερότητα, αξιοποιώντας το χαμηλό βιοτικό επίπεδο της εθνότητας των Μπαλούχων στην περιοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Κουτσούμπας: Ο λαός να «κοντύνει» αποφασιστικά την κυβέρνηση

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα