ΑΘΗΝΑ
08:42
|
02.05.2024
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε βέβαιος για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, τραβώντας και άλλο το σκοινί της κόντρας με τη Ρωσία.
Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ουκρανίας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ προεξόφλησε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, δείχνοντας πως οι ΗΠΑ και οι χώρες του Βορειοατλαντικού Συμφώνου είναι αποφασισμένες να τραβήξουν την αντιπαράθεση στα άκρα.

Όπως είπε ο Μπλίνκεν, έχοντας στο πλευρό του τον 42χρονο Ουκρανό ομόλογο Ντμίτρο Ιβάνοβιτς Κουλέμπα, ο στόχος της ΝΑΤΟϊκής συνόδου ήταν «να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί γέφυρα για την ένταξη της Ουκρανίας».

«Η Ουκρανία, με την ακλόνητη αποφασιστικότητα όλων των χωρών του ΝΑΤΟ εδώ, κάνουμε ότι μπορούμε και οι σύμμαχοί μας επίσης για να εξασφαλίσουμε πως η Ουκρανία θα έχει ό,τι χρειάζεται για να συνεχίσει να αντιμετωπίζει την ρωσική επιθετικότητα που γίνεται χειρότερη καθημερινά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άντονι Μπλίνκεν, γνωρίζοντας πως αυτό θα προκαλέσει νέες έντονες αντιδράσεις στη Μόσχα…

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών από τη μεριά του είπε πως η Ουκρανία «αξίζει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ» το συντομότερο δυνατόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέλος οι διπλωματικές σχέσεις της Κολομβίας με το Ισραήλ

ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για την πάταξη του φερόμενου αντισημιτισμού στα πανεπιστήμια

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης με τα 158 «Ναι» της ΝΔ

Το Ισραήλ απειλεί με αντίποινα ενάντια της Παλαιστινιακής Αρχής λόγω Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα