ΑΘΗΝΑ
07:17
|
03.05.2024
Γιατρός σε νοσοκομείο στρατοπέδου συγκέντρωσης προειδοποιεί πως διαπράττονται εγκλήματα και πως ο ίδιος και οι κυβερνώντες είναι συνεργοί.
Κρατούμενος από τη Γάζα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης Ισραηλινών
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταγγελία γιατρού για τις οικτρές συνθήκες κράτησης στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έφτιαξαν οι Ισραηλινοί για να φυλακίσουν και να ανακρίνουν τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που έχουν αιχμαλωτίσει στη Λωρίδα της Γάζας δημοσιεύει σήμερα η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Η ανοικτή επιστολή του γιατρού που απευθύνεται στην κυβέρνηση και ιδιαίτερα στους υπουργούς Υγείας, Άμυνας και τον Γενικό Εισαγγελέα αφενός «ενημερώνοντάς» τους (λες και δεν γνωρίζουν…) για τις συνθήκες κόλασης στις οποίες υποβάλλονται οι Παλαιστίνιοι κρατούμενοι και αφετέρου προειδοποιεί πως οι συνθήκες αυτές παραβιάζουν κάθε σχετικό νόμο και βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και πως είναι συνεργοί σε εγκλήματα!

Αυτά που καταγγέλλει ο γιατρός μπορεί να τα επινοήσει μόνο αρρωστημένη φαντασία σαδιστών, κάνοντας τα κολαστήρια στο Γκουαντάναμο που είχαν στήσει οι Αμερικανοί για τους «υπόπτους τρομοκρατίας» μετά τις επιθέσεις της Αλ Κάιντα στις 11 Σεπτέμβρη 2001 να μοιάζουν με «παιδική χαρά».

Η κόλαση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Sde Teiman

Ο γιατρός που υπηρετεί σε νοσοκομείο του κέντρου κράτησης Sde Teiman στο οποίο κρατούνται 800 με 900 Παλαιστίνιοι από τη Γάζα ανέφερε πως οι συνθήκες κράτησης είναι τόσο άσχημες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των κρατούμενων. Έφερε πως παράδειγμα την περίπτωση δύο κρατουμένων, οι οποίοι πριν λίγες μέρες υποβλήθηκαν σε ακρωτηριασμό των ποδιών τους εξαιτίας των τραυμάτων που τους προκάλεσαν τα δεσμά που τους είχαν βάλει.

Ο γιατρός τονίζει πως αυτή η περίπτωση δεν είναι εξαίρεση αλλά ο κανόνας των περιπτώσεων που έρχονται στο νοσοκομείο επειδή οι κρατούμενοι ταΐζονται με καλαμάκια, τους φορούν πάνες γιατί εμποδίζουν ή απαγορεύουν την πρόσβασή τους σε τουαλέτα (!) και τους φορούν συνεχώς μεταλλικά δεσμά  σε χέρια και πόδια και τους έχουν καλυμμένα τα μάτια 24 ώρες το 24ωρο παραβιάζοντας κάθε ιατρικό δεοντολογικό κώδικά αλλά και το νόμο που ενέκρινε η Κνέσετ τον περασμένο Δεκέμβριο και προέβλεπε εμμέσως τη δραματική επιδείνωση των συνθηκών κράτησης για τους Παλαιστίνιους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που φτιάχτηκαν σε χρόνο-ρεκόρ μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

Ένα από αυτά είναι το στρατόπεδο συγκέντρωσης Sde Teiman που δημιουργήθηκε για την κράτηση «τρομοκρατών της Χαμάς» μέχρι τη μεταφορά τους σε κανονική φυλακή.

Ο γιατρός που  δεν κατονομάζεται τους επισημαίνει τα σοβαρά ηθικά διλήμματα που αντιμετωπίζει από τις πρώτες μέρες λειτουργίας του στρατοπέδου συγκέντρωσης τονίζοντας πως η λειτουργία του παραβιάζει κάθε πλαίσιο λειτουργίας και κάθε σχετικό νόμο.

Όπως αναφέρει όλοι οι κρατούμενοι, ακόμη και οι πιο νέοι και υγιείς αρρωσταίνουν και χάνουν βάρος μετά από δύο βδομάδες κράτησης ή «νοσηλείας». Εξήγησε πως το νοσοκομείο δεν λαμβάνει τις προβλεπόμενες προμήθειες σε ιατροφαρμακευτικά προϊόντα, ή εξοπλισμό, ούτε έχει όλες τις ειδικότητες γιατρών που θα έπρεπε να έχει.

Ο ίδιος γιατρός τονίζει πως πάνω από το 50% των ασθενών στο νοσοκομείο του χώρου κράτησης έχουν τραύματα λόγω των δεσμών που έχουν επί 24ωρου βάσεως  και αυτά προκαλούν «σοβαρά τραύματα που απαιτούν επανειλημμένες χειρουργικές επεμβάσεις».

Καταγγέλλεται επίσης πως ο χώρος δεν εφαρμόζει το νόμο για τα κρατητήρια ή την ιατρική περίθαλψη των κρατουμένων ή το δικαίωμα σε σωστές συνθήκες υγιεινής, επαρκούς χρόνου ύπνου, κ.α. που έχουν ζωτική σημασία για την υγεία και τη ζωή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα