ΑΘΗΝΑ
11:46
|
01.05.2024
Ο εκνευρισμός του Μπάιντεν για την επίθεση κατά εργαζομένων της ΜΚΟ WCK δεν μειώνει ούτε στο ελάχιστο τη σθεναρή στήριξη στην κόντρα του Ισραήλ με…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επίτευξη άμεσης εκεχειρίας είναι απαραίτητη για την σταθεροποίηση και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κρίσης, όπως και για την προστασία των αμάχων ανέφερε απόψε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας κάτω των 30 λεπτών. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν δεν παρέλειψε να προσφέρει την σθεναρή στήριξη των ΗΠΑ απέναντι…«στις απειλές της Τεχεράνης» μολονότι ήταν το Ισραήλ που επιτέθηκε στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό την περασμένη Δευτέρα…

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος αναφέρεται επίσης πως ο Πρόεδρος Μπάιντεν τόνισε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι οι επιθέσεις σε εργαζόμενους ανθρωπιστικών αποστολών και η συνολική ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα «είναι απαράδεκτη».

«Ξεκαθάρισε την ανάγκη το Ισραήλ να ανακοινώσει και να εφαρμόσει σειρά συγκεκριμένων, και μετρήσιμων βημάτων για να αντιμετωπίσει τα ανθρωπιστικά δεινά και την ασφάλεια των εργαζομένων σε οργανώσεις αρωγής».

Αναφέρεται επίσης πως «κατέστησε σαφές ότι η πολιτική των ΗΠΑ στη Γάζα θα καθοριστεί από την εκτίμηση της κυβέρνησης για την άμεση δράση του Ισραήλ σε αυτά τα βήματα».

Επιπλέον, ο Αμερικανός Πρόεδρος ενθάρρυνε τον Νετανιάχου να ζητήσει από τους διαπραγματευτές του να συνάψουν συμφωνία το συντομότερο δυνατό, ώστε να απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά η Χαμάς.

Συζήτησαν επίσης τις απειλές του Ιράν εναντίον του Ισραήλ, με τον Μπάιντεν να διαβεβαιώνει τον Νετανιάχου για την σθεναρή υποστήριξη της Ουάσινγκτον απέναντι στις απειλές της Τεχεράνης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα