ΑΘΗΝΑ
04:44
|
06.05.2024
Η Ν.Δ. δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της, γιατί πρόκειται για δικό της νόμο», σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σχολίασε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, με την οποία έκρινε ως αντισυνταγματική τη ρύθμιση του νόμου της Νέας Δημοκρατίας του 2021, βάσει της οποίας ο παρακολουθούμενος για λόγους ασφαλείας δεν λάμβανε ποτέ ενημέρωση για την άρση απορρήτου των επικοινωνιών του.

«Η Ν.Δ. δεν μπορεί να κρύψει τις ευθύνες της, γιατί πρόκειται για δικό της νόμο, με την “τραγική” ειρωνεία που γνωρίζουν πλέον οι πάντες, πως τον είχε ψηφίσει και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ«, αναφέρει το δελτίο τύπου του κόμματος και συνεχίζει:

«Το κρίσιμο είναι πως και με αυτή την απόφαση παραμένει στο απυρόβλητο το συνολικό αντιδραστικό πλαίσιο των μαζικών παρακολουθήσεων για λόγους εθνικής ασφάλειας, με επιστέγασμα τον εξίσου απαράδεκτο, νεότερο νόμο της Ν.Δ. του 2022.

Αποδεικνύεται ότι το κρατικό δόγμα “ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων έχει τη βούλα του Συντάγματος, αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου που το ΣτΕ επικαλείται. Στην πραγματικότητα το “κράτος δικαίου” της Ε.Ε. είναι αληθινός “βάλτος” για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του λαού, γι’ αυτό και πρέπει να καταδικαστεί μαζί με όλα τα κόμματα που νυχθημερόν το επικαλούνται και το υπερασπίζονται», καταλήγει η ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα