ΑΘΗΝΑ
05:39
|
02.05.2024
Το Ιράν ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μέλη της οργάνωσης ISIL (ISIS) που σχεδίαζαν επίθεση στο τέλος του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού.
Η ομάδα εμπλέκεται σε σεχταριστική βία, ειδικά στο Ιράν και σε άλλα μέρη της περιοχής με σιιτική πλειοψηφία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι συνέλαβε μέλη της οργάνωσης #ISIL (ISIS) που σχεδίαζαν επίθεση στο τέλος του ιερού μουσουλμανικού μήνα του Ραμαζανιού, αναφέρει το Al Jazeera.

Ένας ανήσυχος πολίτης τηλεφώνησε στις αρχές επιβολής του νόμου στο Mahdasht στην επαρχία Alborz, περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Τεχεράνης, γεγονός που οδήγησε στη σύλληψη του «ανώτερου» μέλους του ISIL Μοχάμαντ «Ραμές» Ζάκερ, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Σαγίντ Μονταζερολμαχντί το Σάββατο. .

Ο Ζάκερ και δύο άλλα μέλη του ISIL συνελήφθησαν, είπε, προσθέτοντας ότι συνελήφθησαν οκτώ άτομα που συνόδευαν τους «τρομοκράτες που σχεδίαζαν επίθεση αυτοκτονίας» την επόμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Άιντ αλ Φιτρ, που σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού.

Τον Ιανουάριο, δύο βομβιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της επετείου της δολοφονίας του ανώτατου διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί στη νοτιοανατολική πόλη Κερμάν σκότωσαν σχεδόν 100 ανθρώπους και τραυμάτισαν περισσότερους από 200.

Το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χορασάν (ISIS-K) – το παρακλάδι του ISIL που εδρεύει στο Αφγανιστάν πίσω από την επίθεση του περασμένου μήνα σε αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα που σκότωσε τουλάχιστον 144 άτομα – ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Κερμάν.

Το Ιράν συνέλαβε 35 άτομα σε σχέση με τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός διοικητή του ISIS-K, τον Ιανουάριο.

Η ομάδα βρισκόταν επίσης πίσω από τις επιθέσεις σε ένα σημαντικό σιιτικό ιερό στην πόλη Σιράζ του νότιου Ιράν. Το Ιράν αργότερα εκτέλεσε δημόσια δύο δράστες μετά από δίκη.

Οι θανατηφόρες επιθέσεις το 2017 στο κοινοβούλιο του Ιράν και στον τάφο του Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί, ιδρυτή και πρώτου ανώτατου ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανελήφθησαν από το ISIL.

Η ομάδα εμπλέκεται σε σεχταριστική βία, ειδικά στο Ιράν και σε άλλα μέρη της περιοχής με σιιτική πλειοψηφία.

Η απειλή μιας άλλης επίθεσης έρχεται καθώς το Ιράν αντιμετωπίζει περισσότερα περιστατικά ασφαλείας καθώς οι περιφερειακές εντάσεις αυξάνονται λόγω του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα