ΑΘΗΝΑ
14:06
|
01.05.2024
«Ας γίνει πανανθρώπινος ο αγώνας μας ενώνοντας τις προσπάθειες μας για να τερματιστεί η κατοχή».
«Από το ποτάμι ως τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μήνυμα για το έγκλημα που συντελείται στην Γάζα, έστειλε η θρυλική αντάρτισσα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), Λέιλα Χάλεντ και διαβάστηκε στην κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης, 4 Απριλίου, για την συμπλήρωση 75 χρόνων από την ίδρυση του ΝΑΤΟ

Το μήνυμα που απευθύνεται σε όλους τους λαούς της γης και ειδικότερα στους Έλληνες, μετέφερε στην κινητοποίηση η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό που έχουν συστήσει εργατικά σωματεία και συλλογικότητες:

Σύντροφοι και συντρόφισσες,
Φίλες και Φίλοι,
Κυρίες και Κύριοι,

H Γάζα πλήττεται ακατάπαυστα από πυρά,
Η Γάζα γκρεμίστηκε, θάφτηκε κάτω από τα ερείπια,
Στη Γάζα συντελείται γενοκτονία και εθνοκάθαρση.

Είναι μεγάλη η χαρά μου που σας απευθύνω το λόγο σε αυτήν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και σας καλώ να κλιμακώσετε την αλληλεγγύη σας προς τη Γάζα και την Παλαιστίνη, καθώς ο λαός μας ακόμα αντιστέκεται ενάντια στον κατακτητή και στους συμμάχους του και ειδικότερα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, σε άλλες κυβερνήσεις στην Ευρώπη και οπουδήποτε αλλού.

Πιο συγκεκριμένα, το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία και εθνοκάθαρση στη Γάζα χρησιμοποιώντας κάθε είδος οπλικών συστημάτων εναντίον παιδιών, γυναικών και ανδρών.

Έως τώρα ο αριθμός των νεκρών του λαού μας αγγίζει τους 33.037 που συμπεριλαμβάνει τουλάχιστον 9000 γυναίκες και 13.000 παιδιά.

Και θα γνωρίζετε, ήδη, ότι το Ισραήλ επιτίθεται στο λαό μας όχι μόνο στη Γάζα αλλά και στη Δυτική Όχθη προβαίνοντας σε συλλήψεις και σκοτώνοντας επί τόπου Παλαιστίνιους. Επιπρόσθετα κατεδαφίζουν σπίτια σε πόλεις, χωριά και προσφυγικά στρατόπεδα. Οι νεκροί μας ξεπέρασαν τους 7000.

Πριν από 6 μήνες το Ισραήλ επιτέθηκε σε νοσοκομεία, σπίτια, πανεπιστήμια, σχολεία, τεμένη ακόμα και σε εγκαταστάσεις οργανισμών των Ηνωμένων Εθνών.

Προσδοκώ ότι θα εκφράσετε την αλληλεγγύη σας στο λαό μας βγαίνοντας στους δρόμους, για όσο καιρό αυτός ο βάρβαρος πόλεμος θα εξακολουθεί να συμβαίνει.

Σύντροφοι και φίλοι εμείς οι Παλαιστίνοι εκτιμούμε απέραντα τη στάση σας γιατί στέκεστε στο πλευρό μας.

Το Ισραήλ αρνείται να συμμορφωθεί στους νόμους του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου ή σε οποιοδήποτε νόμο. Το Ισραήλ αρνείται να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε έκκληση για τον τερματισμό του πολέμου.

Το Ισραήλ θεωρεί ότι είναι πάνω από νόμους του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλώ να ακουστεί η δική σας φωνή στηρίζοντας το λαό μας στον αγώνα για την απελευθέρωση, για να τερματιστεί η κατοχή των τρομοκρατών του κράτους απαρτχάιντ του Ισραήλ.

Σας ζητώ να κάνετε μποϋκοτάζ στο Ισραήλ με όλους τους δυνατούς τρόπους.

Σας καλώ να ενταχθείτε σε όλες τις πρωτοβουλίες κινημάτων που υπερασπίζουν την ίδια την ανθρωπότητα, όταν συμβαίνουν τέτοιου είδους θηριωδίες από το Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Η Γάζα, όλη η Παλαιστίνη υπερασπίζεται την ανθρωπότητα και τις αξίες της και ας βιώνει τον ανείπωτο πόνο και τα βάσανα που της επιφέρουν οι εχθροί της ανθρώπινης ζωής και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Πιέστε τις κυβερνήσεις σας να στοιχηθούν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας.

Σύντροφοι και φίλοι οι ιμπεριαλιστές και οι σιωνιστές είναι ενωμένοι ενάντια στους ανθρώπους ολόκληρου το κόσμου. Ας γίνει πανανθρώπινος ο αγώνας μας ενώνοντας τις προσπάθειες μας για να τερματιστεί η κατοχή.

Φωνάξτε αυτά τα συνθήματα:

«Εκεχειρία τώρα»,
«Κάτω τα χέρια από τη Γάζα»,
«Σταματήστε τη γενοκτονία στη Γάζα»,
«Από το ποτάμι ως τη θάλασσα η Παλαιστίνη θα ελευθερωθεί»,
«Ζήτω οι αγώνες των λαών»,
«Κάτω οι σιωνιστές και οι ιμπεριαλιστές».

Σύντροφοι και συντρόφισσες φίλοι και φίλες,
Σας ευχαριστώ πολύ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα