ΑΘΗΝΑ
10:23
|
04.07.2024
Ο Γιόαν Γκαλάντ δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες του για να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε πιθανό σενάριο εναντίον του Ιράν.
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ, Ισραήλ στις 25 Οκτωβρίου 2023
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαν Γκαλάντ δήλωσε την Κυριακή ότι το Ισραήλ ολοκλήρωσε τις προετοιμασίες του για να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε πιθανό σενάριο εναντίον του Ιράν λίγες μέρες μετά τον βομβαρδισμό του προξενικού κτιρίου του Ιράν στη Δαμασκό, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

Αυτό έγινε υπό το φως της ετοιμότητας του Ισραήλ για την απάντηση του Ιράν στη δολοφονία αρκετών αξιωματούχων της Φρουράς της Επανάστασης στη Δαμασκό, σύμφωνα με την εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

«Το αμυντικό σύστημα έχει ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια απάντηση σε οποιοδήποτε σενάριο που μπορεί να αναπτυχθεί με το Ιράν», δήλωσε ο Γκαλάντ σε αξιολόγηση που διεξήχθη στην έδρα του Υπουργείου Άμυνας στο Τελ Αβίβ.

Τουλάχιστον επτά μέλη του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων δύο ανώτατων στρατηγών, σκοτώθηκαν την 1η Απριλίου σε επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό.

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διεξήγαγε την επίθεση και δεσμεύτηκε να απαντήσει.

Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει επίσημα την ευθύνη για την επίθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστάνα: Υπό διεξαγωγή η σύνοδος κορυφής της SCO-Ως νέο μέλος αναμένεται η Λευκορωσία

Διεθνές Δικαστήριο: Έγκριση της παρέμβασης στην υπόθεση γενοκτονίας κατά της Μιανμάρ

Καράκας και Ουάσινγκτον συμφωνούν στη βελτίωση των διμερών τους σχέσεων

Βουλγαρία: Σε εκκλησιαστική ενότητα καλεί ο νέος Πατριάρχης Δανιήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα