ΑΘΗΝΑ
04:39
|
02.05.2024
Πες το και έγινε! Η εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης Suno AI σου φτιάχνει πρωτότυπο τραγουδάκι στο λεπτό ανάλογα με τα κέφια σου!
Η εφαρμογή Suno AI σου φτιάχνει τραγουδάκι στο λεπτό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνε ανεπιστρεπτί οι καιροί που για να γράψεις ένα τραγούδι, εκτός από έμπνευση, έπρεπε να έχεις καλή γνώση της μουσικής σύνθεσης!

Τώρα πια, κυκλοφορούν εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης που δίνοντάς τους λίγες λέξεις κλειδιά μπορούν να σου στήσουν τραγουδάκι στο λεπτό ανάλογα με το στιλ μουσικής που θες, δίχως κανένα κόστος ή εξεζητημένες τεχνολογικές γνώσεις.

Εδώ και μερικούς μήνες κάνει θραύση η πλατφόρμα Τ.Ν., SUNO AI, που με λίγες λέξεις κλειδιά σου δημιουργεί πρωτότυπα τραγούδια.

Υπεύθυνοι για αυτό το εκπληκτικό εργαλείο είναι οι μηχανικοί υπολογιστών Mikey Shulman, Keenan Freyberg, Georg Kucsko και Martin Camacho που θεωρούνται ειδικοί στον τομέα της μηχανικής μάθησης.

Στην αρχή έφτιαξαν την πλατφόρμα Bark για τη μετατροπή του κειμένου σε ομιλία. Στη συνέχεια όμως συνειδητοποίησαν πως θα ήθελαν μία εφαρμογή που να δημιουργεί «αυθεντική» μουσική καταφέρνοντας να φθάσουν σε κάτι που πριν μερικά χρόνια θα φαινόταν σενάριο ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Η Suno AI παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2023  και ξεκίνησε η ανοιχτή δοκιμαστική έκδοση (open beta) μέσω της εφαρμογής Discord. Πέντε μήνες μετά, η εφαμοργή σε συνεργασία με την Microsoft και την Copilot κατέστησε δυνατή την δημιουργία μελωδίας και φωνητικών σε πρωτότυπα τραγούδια ανάλογα με τις λέξεις-κλειδιά του αιτούντος.

Το πιο ενδιαφέρον είναι η οικονομική εκμετάλλευση της πλατφόρμας καθώς πέρα από την δωρεάν εφαρμογή, υπάρχουν και υπηρεσίες επί πληρωμή που επιτρέπουν στους συνδρομητές να απολαμβάνουν επί πληρωμή τα εμπορικά «δικαιώματα» των τραγουδιών που παρήγγειλαν, κάτι που δεν εξασφαλίζουν οι κάτοχοι των λογαριασμών δωρεάν πρόσβασης.

Οι δημιουργοί της εφαρμογής θριαμβολογούν για το ομολογουμένως εκπληκτικό δημιούργημά τους αναφέροντας σε σχετική ανάρτησή τους:

«Είτε απλά τραγουδάτε στο μπάνιο είτε είστε επαγγελματίας καλλιτέχνης, σπάμε τα εμπόδια ανάμεσα σε εσάς και στο τραγούδι που ονειρεύεστε να δημιουργήσετε. Δεν χρειάζεται κανένα όργανο, μόνο φαντασία! Από το μυαλό σας κατευθείαν σε μουσική!»

Σε ένα πρώτο πείραμα, ζήτησα να γράψει ένα τραγούδι για τα ελαιόδεντρα σε ένα ελληνικό νησί…

Μου έγραψε λοιπόν το ποπ τραγουδάκι «Under the Olive Trees»   («Κάτω από τις ελιές») με τους ακόλουθους στίχους και εξώφυλλο μία ειδυλλιακή φωτογραφία της Σαντορίνης. Δικό σας!

[Verse]

Sun-kissed island, a place in the sun

Adventures await, let’s go have some fun (let’s go!)

Strolling the streets, breeze in my hair

The scent of olives, perfumes the air

[Verse 2]

Walking the hillsides, in golden light

Through ancient groves, a serene delight

Under the olive trees, we dance and sway

Lost in the magic, of this Greek getaway

[Chorus]

Under the olive trees, we find serenity (ooh-yeah)

With every summer breeze, we feel so free (so free)

The tranquil shores and warm glistening sea (ooh-yeah)

Under the olive trees, is where I wanna be



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η απρόσμενη σχέση της βιταμίνης D με το εντερικό μικροβίωμα απέναντι στον καρκίνο

Πέθανε ο ηθοποιός Μπράιαν ΜακΚάρντι

Φον ντερ Λάιεν: «Δεν αποκλείεται» να απαγορευτεί το TikTok και στην Ε.Ε.

Κομισιόν: Ερευνά τη Meta για παραπληροφόρηση ενόψει Ευρωεκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα